Ελληνοτουρκικά: Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε χθες (09-06-2021) παρέτεινε μέχρι την 18η Δεκεμβρίου 2021

Ελληνοτουρκικά: Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε χθες (09-06-2021) παρέτεινε μέχρι την 18η Δεκεμβρίου 2021

Ελληνοτουρκικά: Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε χθες (09-06-2021) παρέτεινε μέχρι την 18η Δεκεμβρίου 2021 την προσωρινή κράτηση των κατηγορούμενων για κατασκοπεία προς όφελος της Τουρκίας.

Ελληνοτουρκικά: Ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος, πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» είναι οι δύο κατηγορούμενοι.

Με το ίδιο βούλευμα απορρίφθηκε το αίτημα τους για αυτοπρόσωπη παρουσία τους ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου ενώ με άλλο βούλευμα έχει απορριφθεί η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης στις δικαστικές φυλακές του Ναυπλίου, που υπέβαλε ο ο 35χρονος.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους. Κρίθηκαν την 21η Δεκεμβρίου 2020, προσωρινά κρατούμενοι, μετά την απολογία τους.

Η κ. Ανακρίτρια, όπως τονίζει η εφημερίδα «Δημοκρατική», έχει επισημάνει στην διάταξή της ότι τα αποδιδόμενα στους κατηγορούμενους κακουργήματα τελέσθηκαν κατ’ εξακολούθηση και πλήττουν την αμυντική ικανότητα της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο την εδαφική της ακεραιότητα.

Επεσήμανε επίσης ότι καταβλήθηκε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων αλλά και ότι διατηρούν επαφές με πρόσωπα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας που απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ως εκ τούτου υφίσταται κίνδυνος να καταφύγουν στην Τουρκία, αλλά και να στρατολογήσουν νέα άτομα ώστε να αναπτύξουν αντίστοιχη παράνομη δράση ή ακόμα και να επαναλάβουν οι ίδιοι τις πράξεις αυτές.

Η ανακρίτρια σημειώνει μάλιστα ότι δεν θεωρείται ούτε ο περιοριστικός όρος του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση ικανός για τον περιορισμό τους διότι η εγκληματική δράση έλαβε χώρα με τη χρήση μέσων τηλεπικοινωνίας και καθίσταται απολύτως επιβεβλημένη η προσωρινή τους κράτηση. Θυμίζουμε επίσης ότι σημαντικά στοιχεία τα οποία διαψεύδουν ουσιωδώς τα όσα αφηγήθηκαν στις απολογίες τους περιλαμβάνονται σε έκθεση του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετά την επεξεργασία των δύο smartphone κινητών τους τηλεφώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άσκηση Νικητής – Δήμητρα 2021: Η Κύπρος έδειξε τα δόντια της στη Τουρκία (pics)

Survivor: Ο Σάκης έστειλε μήνυμα στη μέλλουσα πεθερά του!

Survivor: Ποιος παίκτης πάθαινε κρίσεις πανικού από τις κάμερες