ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Πρόκληση της Τουρκίας με άσκηση στην Ανατολική Θράκη- Βγάζουν άρματα μάχης!

Προκαλούν για ακόμη μια φορά οι γείτονες στα Ελληνοτουρκικά θέματα. Αυτή τη φορά ετοιμάζουν μεγάλη άσκηση βγάζοντας άρματα μάχης και τεθωρακισμένα μια μόλις ανάσα από τα σύνορα!
Ελληνοτουρκικά: Πρόκληση της Τουρκίας με άσκηση στην Ανατολική Θράκη- Βγάζουν άρματα μάχης!

Προκαλούν για ακόμη μια φορά οι γείτονες στα Ελληνοτουρκικά θέματα. Αυτή τη φορά ετοιμάζουν μεγάλη άσκηση βγάζοντας άρματα μάχης και τεθωρακισμένα μια μόλις ανάσα από τα σύνορα!

Ελληνοτουρκικά: Χτες τουρκικό υπουργείο Άμυνας μετέδωσε κάποιες εικόνες από την άσκηση διέλευσης του ποταμού στην Ανατολική Θράκη.

Στην άσκηση συμμετείχαν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, που διέσχισαν τον ποταμό με πλωτές γέφυρες

Η άσκηση αυτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η πρόκληση αφορά το θέμα του Έβρου.

Παράλληλα, με δημοσίευμα της Hurriyet έγινε γνωστό ότι μια εγκληματική οργάνωση πήρε 127 πρόσφυγες, με 2000 δολάρια, για να τους περάσει στην Ελλάδα, αλλά τους άφησαν 80 χλμ. από την Κωνσταντινούπολη.

Εντωμεταξύ, χτες, ο Ερντογάν είχε ένα νέο παραλήρημα, με το οποίο επιστρέφει στην εμπρηστική ρητορική εναντίον της Δύσης.

Αυτή τη φορά, σε νέα ομιλία του υποστήριξε με έναν πιο γενικό τρόπο υποστήριξε πως πολλοί λειτουργούν εναντίον της Τουρκίας, προσπαθώντας να «βάλουν τρικλοποδιά» όσον αφορά πολλά ζητήματα, από το Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο έως την Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ελληνοτουρκικά: Ολόκληρη ταξιαρχία καταδρομών στέλνει ο Ερντογάν

Αυτή είναι η 41η Ταξιαρχία Καταδρομών, η οποία από σήμερα είναι και επίσημα στη δύναμη της 1ης τουρκικής Στρατιάς ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις τουρκικές δυνάμεις στην Ανατολική Θράκη και σε ποσότητα (περί τις 8.000 άνδρες) και σε ποιότητα υλικού.

Μάλιστα το λάβαρο της νέας μονάδας επέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης λίγα χιλιόμετρα από την Ραιδεστό.

«Το λάβαρο του Τουρκικού Στρατού δεν πέφτει στο έδαφος προτού χάσει τη ζωή του και ο τελευταίος στρατιώτης του», είπε ο Ερντογάν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο 105ο Σύνταγμα Πυροβολικού στο Τσόρλου του Τεκίρνταγ.

«Εσείς γνωρίζετε καλύτερα την έννοια, τη σημασία του λάβαρου στο στρατό ότι είναι ένα ιερό κειμήλιο που πρέπει να προστατεύεται με τη ζωή μας”, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε το εξής αυτονόητο και λογικό:

«Καμίας μονάδας του τουρκικού στρατού το λάβαρο δεν έπεσε στο έδαφος προτού χάσει τη ζωή του και ο τελευταίος στρατιώτης του».

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
?>