ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία – 50 παραβιάσεις σε 24 ώρες!

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει η Τουρκία.
Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία – 50 παραβιάσεις σε 24 ώρες!

Την προκλητική της στάση στα ελληνοτουρκικά διατηρεί η Τουρκία που ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους.

Εδώ και ημέρες η Τουρκία επιχειρεί να πιέσει επικοινωνιακά την Ελλάδα με φόντο την παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά.

Την ίδια στιγμή, το μπαράζ προκλήσεων με χιλιάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από την τουρκική πλευρά συνεχίζεται με τα επίσημα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, να προκαλούν σοκ.

Πιο συγκεκριμένα, το έτος του 2022, οι τούρκοι είχαν προχωρήσει σε πάνω από 10.000 υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία – 50 παραβιάσεις σε 24 ώρες!

Το σκηνικό φαίνεται πως δεν αλλάζει ούτε τις πρώτες ημέρες του 2023 καθώς παρά την ιδιαιτερότητα των ημερών και το γιορτινό κλίμα που επικρατεί, στην Τουρκία δεν θέλησαν να σταματήσουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο, κάτι που έγινε για άλλα μία ημέρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι Τούρκοι που πραγματοποίησαν συνολικά 50 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μέσα σε 24 ώρες από οπλισμένα F-16 και UAV.

Έτσι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Η αεροπορία έχει έτοιμα πολεμικά αεροσκάφοι έτοιμα για απογείωση σχεδόν από κάθε βάση της χώρας. Κάτι τέτοιο ισχύει και με το ναυτικό απ’ άκρη σ’ άκρη του Αιγαίου.

Όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Τουρκία και μία λάθος κίνηση που θα γενικεύσει την ένταση δεν είναι πολύ μακριά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία – 50 παραβιάσεις σε 24 ώρες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.