ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις δίχως τέλος από τους τούρκους – Drone θα «ακούν» το Αιγαίο

Απίστευτο! Ένα υποβρύχιο μικρόφωνο θα αποτελέσει το «αυτί της Τουρκίας στο Αιγαίο» για τα ελληνικά υποβρύχια.
Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις δίχως τέλος από τους τούρκους – Drone θα «ακούν» το Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που συνεχίζει η εμπρηστική ρητορική από την Τουρκία, οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονας χώρας θέλουν να ελέγξουν την κινητικότητα των ελληνικών υποβρυχίων ειδικά στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως ο στρατός έχει λάβει ξεκάθαρες εντολές και μια απ’ αυτές δεν αποκλείεται να είναι τα drone που θα «ακούν» τα ελληνικά υποβρύχια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet και όπως μεταδίδει  ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, πρόκειται για υποβρύχια μικρόφωνα που «θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Θα τοποθετούν ειδικές συσκευές σόναρ, κάτι που μέχρι σήμερα έκαναν τα περιπολικά αεροσκάφη».

«Χάρη στο υποβρύχιο μικρόφωνο που ονομάζεται ‘sonobuoy’, το οποίο θα ριχθεί στη θάλασσα από τα UAV, θα ανιχνευθούν δραστηριότητες σε βαθιά νερά. Η κινητικότητα των ελληνικών υποβρυχίων, ειδικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα παρακολουθείται με μικρόφωνα που ακούν σαν ‘στηθοσκόπια’ στις θάλασσες”, γράφει η τουρκική εφημερίδα και συνεχίζει εξηγώντας τις δυνατότητες αυτού του μικροφώνου:

«Συλλέγει ακουστικές πληροφορίες υποβρυχίως, μέσω των UAV στο νερό. Έτσι, θα παρακολουθείται ιδιαίτερα η υποθαλάσσια δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με ηχοσημαδούρες να ακούν σαν ‘στηθοσκόπιο’ στις θάλασσες, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων θα γνωρίζει κάθε βήμα στα βάθη της Γαλάζιας Πατρίδας».

Παράλληλα, τα υποβρύχια μικρόφωνα ενεργοποιούνται μέσω του καναλιού VHF και στέλνουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν σε ειδική πλατφόρμα που τα επεξεργάζεται, ενώ η αυτονομία τους διαρκεί έως και 7-8 ώρες.

Από ‘κει και πέρα, οι Τούρκοι φαίνεται να ρίχνουν στην… μάχη και το Marlin, ένα τούρκικο, μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα της τουρκικής Aselsan με στόχο ελληνικά αόρατα υποβρύχια.

Ελληνοτουρκικά: Drone θα «ακούν» το Αιγαίο

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.