ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Πρόβλεψη για πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας το 2023, από κορυφαίο ξένο Μέσο – Πως το σχολίασαν οι Τούρκοι

Ελληνοτουρκική κλιμάκωση στο Αιγαίο το 2023 προβλέπει ο Economist -
Ελληνοτουρκικά: Πρόβλεψη για πόλεμο Ελλάδας - Τουρκίας το 2023 από μεγάλο αγγλικό Μέσο - Πως σχολίασαν το ρεπορτάζ οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά: «Φωτιά» πήραν τα τουρκικά ΜΜΕ, από δημοσίευμα του «Economist», σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία εντός του 2023.

Το δημοσίευμα του βρετανικού Μέσου επικαλείται την πίεση που υπάρχει στις δύο χώρες από τις επερχόμενες εκλογές, ρίχνοντας πάντως το μεγαλύτερο μερίδιο «ευθύνης» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στην Τουρκία.

«O Eρντογάν θα επιλέξει αντιπαράθεση είτε στη Συρία είτε στο Αιγαίο με την Ελλάδα» έγραψε χαρακτηριστικά το περιοδικό και προσθέτει: «Ο κ. Ερντογάν μπορεί επίσης να προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατηφόρα, την κακή τύχη του μέσω αντιπαράθεσης, είτε με Κούρδους αντάρτες στη Συρία, είτε με τον παλιό εχθρό την Ελλάδα για τον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια δικαιώματα. Με τις ελληνικές εκλογές επίσης στη γωνία, ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι υπαρκτός» λέει ο Economist.

Ελληνοτουρκικά: Πρόβλεψη για πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας το 2023 από αγγλικό Μέσο – Πως το σχολίασαν οι Τούρκοι

Στο μεταξύ ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά το πώς αντέδρασαν τα τουρκικά μέσα στις αναφορές του βρετανικού περιοδικού και τι σχολιάζουν Τούρκοι αναλυτές.

Χαρακτηριστικές οι αναφορές του του CNN Turk που αναρωτιέται για τις προθέσεις του Economist: «Πρόβλεψη για ελληνοτουρκικό πόλεμο το 2023 – Ο Economist τι στόχο έχει; Κάνει πρόβλεψη ή στήνει γεγονότα;»

Η παρουσιάστρια του CNN Turk, Γκιοκσού Ονγκορέν Οζγκιούρ ανέφερε: «Μεταξύ των δυο χωρών ξέρουμε πως υπάρχει ένταση, όπως και μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όμως εδώ υπάρχει μια πρόταση που λέει πως η Τουρκία ίσως κάνει κάποια επέμβαση. Όταν διαβάζω αυτόν τον όρο για επέμβαση έρχονται στο νου μου διάφορα σενάρια, όπως τα Ίμια ή κάτι άλλο».

Ο στρατηγικός αναλυτής Αμντουλάχ Τσιφτσί ανέφερε: «Μα ο πρόεδρός μας έχει δηλώσει ήδη πως ‘μια νύχτα μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά. Τι άλλο να πει; ‘Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’, το είπαμε αυτό».

Η δημοσιογράφος ρώτησε: «Δηλαδή, μου λέτε τι άλλο να περιμένουμε μου λέτε, έτσι δεν είναι;».

«Aν προκύψει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος στο Αιγαίο, το ζήτημα είναι τι αντίκτυπο θα έχει στην Κύπρο, καθώς οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται. Μήπως θα έχει αντίκτυπο στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Συρία. Για τον λόγο αυτό εγώ θεωρώ πως δεν πρέπει να παραβλέψουμε την πρόβλεψη του» σχολίασε ο αναλυτής.


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ