ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Σε αναστάτωση οι Τούρκοι για τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη – «Ψάχνουν» αιτίες πολέμου

Το πολεμικό παραλήρημα συνεχίζεται από τους Τούρκους με την Κρήτη την οποία ονομάζουν «φρούριο» να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.
Ελληνοτουρκικά: Σε αναστάτωση οι Τούρκοι για τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη – «Ψάχνουν» αιτίες πολέμου

Γιορτές χωρίς συνέχεια στα Ελληνοτουρκικά δε γίνονται με την Τουρκία να ασχολείται αυτή τη φορά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

Το επίμαχο δημοσίευμα εξετάζει το ενδεχόμενο τα χωρικά ύδατα της χώρας μας να επεκταθούν κατά 12 μίλια νότια της Κρήτη από τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο όμως έχει ξεσηκώσει τους Τούρκους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστάτωση με τους αναλυτές να έχουν αναλάβει δράση συζητώντας το θέμα ως κάτι το οποίο απασχολεί και απειλεί άμεσα τη γείτονα χώρα. Μπορεί η αγγελία του Reuters να ξεγύμνωσε παγκοσμίως τις πολιτικές της Τουρκίας όμως η έμφαση για ακόμη μία μέρα δίνεται στα Ελληνοτουρκικά.

Οι αναλυτές έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στις εκπομπές στην Τουρκική τηλεόραση για την επέκταση των χωρικών υδάτων και εξετάζουν μάλιστα πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει αιτία πολέμου για την Τουρκία! Για ακόμη μία φορά οι Τούρκοι εμφανίζονται πολεμοχαρείς παρότι τα χωρικά ύδατα νότια της Κρήτης δεν αποτελούν casus beli για τους ίδιου οι αναλυτές αναφέρουν ότι μπορεί να σημαίνει την επέκταση των υδάτων και στα νησιά του Αιγαίου. Για αυτούς αυτό θα έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή και σημειώνουν ότι η Τουρκία πρέπει να αντιδράσει προκαταβολικά.

Στο επίκεντρο φυσικά όλων των συζητήσεων βρίσκεται η Κρήτη την οποία χαρακτηρίζουν μάλιστα «φρούριο». Όπως αναφέρουν το νησί γίνεται ένα μεγάλο φρούριο καθώς οι ΗΠΑ το εξοπλίζει με αεροπλανοφόρα και μεταφέρει και άλλα πολεμικά στην περιοχή. Οι Τούρκοι τρομάζουν στην ιδέα ότι η Ελλάδα μαζί με τις ΗΠΑ έχουν τον έλεγχο όλου το νότιου Αιγαίου με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι λένε ότι ετοιμάζουν UAV που θα εξουδετερώνει την ελληνική αεράμυνα και θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο

ΗΠΑ: Γιατί μιλάνε ξεκάθαρα για πρώτη φορά για τη σταθερότητα της Τουρκίας – Τι τσάντισε τους Αμερικανούς


 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Σε αναστάτωση οι Τούρκοι για τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη – «Ψάχνουν» αιτίες πολέμου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.