Ελληνοτουρκικά: Έντονη δυσφορία προκάλεσαν στα Τουρκικά ΜΜΕ το «Νταϊλίκια Γιοκ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τι αναφέρουν.

Έντονη δυσφορία προκάλεσαν στα Τουρκικά ΜΜΕ το «Νταϊλίκια Γιοκ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τι αναφέρουν.

Ελληνοτουρκικά: Μόνο… απαρατήρητη δεν πέρασε από τον τουρκικό Τύπο η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα «νταηλίκια» της Τουρκίας.

Την ώρα που οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τη δήλωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας την επόμενη ημέρα παρουσιάζουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο!

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου είναι έξω φρενών, με την Yeni Safak να κάνει λόγο για «Ψευδονταή Μητσο(τάκη)».

«Ακουμπάει την πλάτη του και βασίζεται σε Γαλλία και ΗΠΑ.Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συμφωνίες που έχει με τις δύο χώρες», συνοψίζει.

Παράλληλα, η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Cumhuriyet αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν».

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας». «Θα στείλει το μήνυμα ότι χάσαμε την υπομονή μας (με την Ελλάδας)» αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ενισχύουν το κλίμα έντασης και σύγκρουσης, με τους Τούρκους να μην κρύβουν την ενόχλησή τους ακόμα και για τις επισκέψεις που έχει προγραμματίσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε νησιά στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά: Σε παροξυσμό τα τουρκικά ΜΜΕ