×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελληνοτουρκικά: Συγκέντρωση τουρκικού στόλου, σε εγρήγορση οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (pic)


Κώστας Παπαδόπουλος

Ελληνοτουρκικά: Συγκέντρωση τουρκικού στόλου, σε εγρήγορση οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (pic)


Ελληνοτουρκικά: Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται από το πρωί της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Ελληνοτουρκικά: Τα τελευταία 24ωρα έχουν ανέβει αρκετά οι εντάσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μετά από τις προκλήσεις της Τουρκίας και του Ερντογάν.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες από τον Έβρο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή και έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

Αυτό γιατί σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει, στον Κόλπο του Ξηρού τις τελευταίες ώρες παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τουρκικών πλοίων. Πρόκειται για τον πλησιέστερο στην ελληνική επικράτεια τουρκικό κόλπο, ο οποίος βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και στα βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.

πουλος

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Τούρκοι πραγματοποιούν στο συγκεκριμένο σημείο ασκήσεις. Αλλά η συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο τυχαία δεν πρέπει να είναι με τις κινήσεις που κάνει η Τουρκία.

Σύμφωνα, πάντως, με τα σενάρια που κυκλοφορούν, δεν αποκλείουν τυχόν ένταση με τη γειτονική χώρα να εξαερωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και όχι στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού εκ μέρους της Τουρκίας, σε περίπτωση -ο μη γένοιτο- που ναυαγήσουν πλήρως οι διερευνητικές επαφές και ο νέος κύκλος διαλόγου, τον οποίο επιχειρεί να εκκινήσει η Αθήνα, αλλά και ο διεθνής παράγοντας.

Με αυτά τα δεδομένα και στον απόηχο της παρουσίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, τις Φερές και τη Σαμοθράκη, ο Κόλπος του Ξηρού έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras