ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Συναγερμός στην Τουρκία για τα ελληνικά Rafale και F-16 – Αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο!

Πανικός επικρατεί στην Τουρκία με τα ελληνικά μαχητικά Rafale και F-16 - Παραδέχονται πως η χώρα μας κάνει τεράστιο άλμα στην αεροπορία!
Ελληνοτουρκικά: Συναγερμός στην Τουρκία για τα ελληνικά Rafale και F-16 – Αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο!

Ελληνοτουρκικά: Ήταν αρχές Ιουλίου όταν το Forbes ανέφερε πως η Τουρκία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον αέρα. Τώρα, έρχονται ακόμα και οι… ίδιοι οι Τούρκοι έμμεσα να το παραδεχτούν!

Στον απόηχο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ, δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hürriyet αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα κάνει ένα τεράστιο άλμα στην αεροπορία της με τις κινήσεις των τελευταίων χρόνων.

Αρχικά, κάνει λόγο για το πρόβλημα στην πώληση F-16 στην Τουρκία, ενώ παράλληλα τονίζει πως η χώρα μας έχει ξεκινήσει να παραλαμβάνει τα F-16 Viper, ήδη έφτασαν τα 6 Rafale, ενώ ξεκίνησαν οι συζητήσεις και για 20 F-35.

Μάλιστα, μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για τον ελληνικό στόλο με 150 μαχητικά 4,5 και 5ης γενιάς.

Από ‘κει και πέρα, οι Τούρκοι το πάνε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως έτσι όπως προχωράνε τα πράγματα, περίπου το 2025-2026, θα αλλάξουν οι ισορροπίες υπέρ της Ελλάδας, κάτι που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο Αιγαίο.

Τέλος, τονίζεται πως αυτό θα συμβεί και σε περίπτωση που οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καθυστερούν την Τουρκία στο ζήτημα των F-16. Ούτως ή άλλως στην Άγκυρα είναι τεράστια η ενόχληση για τη σχέση Ουάσιγκτον – Αθήνας.

Ελληνοτουρκικά: Συναγερμός στην Τουρκία για τα ελληνικά Rafale και F-16

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Συναγερμός στην Τουρκία για τα ελληνικά Rafale και F-16 – Αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.