ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζεται η γκρίνια από Τούρκους αναλυτές – «Οι Έλληνες μάς εμπόδισαν στην αγορά των F-16»

Απίστευτο! Στους Έλληνες ρίχνουν την ευθύνη οι Τούρκοι για την μη αγορά των μαχητικών F-16!
Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζεται η γκρίνια από Τούρκους αναλυτές – «Οι Έλληνες μάς εμπόδισαν στην αγορά των F-16»

Ήταν τέλη Γενάρη όταν το CNN Turk εξέφραζε την ανησυχία του σχετικά με τον αμυντικό εξοπλισμό της Ελλάδας, με τα Rafale, τα F-16 Viper και τα F-35. Δύο μήνες σχεδόν μετά, το… σκηνικό επαναλαμβάνεται.

Οι γείτονες λοιπόν συνεχίζουν να αναλύουν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, αντιδρώντας για τα αμφίβια οχήματα που παίρνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η πώληση των 76 αμερικανικών αμφιβίων AAVP-7A1 αποτελεί πρώτη είδηση.

Στο ρεπορτάζ του  το τουρκικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο αναφέρει: H Ελλάδα το 2022 μέσω του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε ζητήσει την αγορά αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων. Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση αυτών των οχημάτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας θα πληρώσει 286 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τα οχήματα αυτά θα αυξήσουν την στρατηγική ασφάλειας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως έγινε η αγορά εκατοντάδων τεθωρακισμένων όπως και 65 αμφίβιων επιθετικών τεθωρακισμένων οχημάτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας ισχυρίστηκε πως αυτή η αγορά δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στρατηγικής με την Τουρκία. Όμως αυτά τα οχήματα θα μεταφερθούν στα ελληνικά νησιά.

Όμως η στρατιωτικοποίηση των νησιών είναι παράνομη. Όπως και ο ισχυρισμός της Ελλάδας πως τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα 12 μιλίων, δέχεται επικρίσεις από την άποψη του διεθνούς δικαίου».


Πηγή: geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζεται η γκρίνια από Τούρκους αναλυτές – «Οι Έλληνες μάς εμπόδισαν στην αγορά των F-16»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.