ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – Έτσι αντιδρούν οι νησιώτες

Όλα όσα είπε ο δήμαρχος της δυτικής Σάμου, Δημήτρης Λυμπέρης για τις αντιδράσεις των κατοίκων απέναντι στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας.
Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν – Έτσι αντιδρούν οι νησιώτες

Ελληνοτουρκικά: Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους Έλληνες νησιώτες πάντως να δηλώνουν… συνηθισμένοι σε αυτή την ρητορική.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί ευθέως την Ελλάδα για να ανεβάσει τα ποσοστά του, έστω και αν ο ίδιος δεν έθεσε θέματα σε βάρος της Ελλάδας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της δυτικής Σάμου, Δημήτρης Λυμπέρης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το πώς βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού την τουρκική προκλητικότητα.

«Δεν μας επηρεάζει η τουρκική προκλητικότητα, θεωρούμε ότι αυτά είναι για την εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας. Το νησί από θέμα τουρισμού έχει ξεκινήσει πολύ καλά, θα ξεπεράσουμε τα ποσοστά του 2019. Στη Σάμο έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση με τους γείτονές μας, και «ανταλλάσσουμε» τουρισμό. Οι δύο λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, δεν εκπροσωπούμε την κυβέρνηση. Προστατεύουμε τον λαό μας, και είμαστε δίπλα στους κατοίκους», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με άλλα θέματα που μας ενδιαφέρουν και έχουμε σήμερα επικινδυνότητα της φωτιάς στο επίπεδο 4, μας ενδιαφέρει να διαφυλάξουμε τον τόπο μας, το θέμα της εθνικής ασφάλειας είναι του κράτους και εμείς το εμπιστευόμαστε, διότι δε μας έχουν αφήσει ποτέ απροστάτευτους. Όσο αφορά στις εκλογές της Τουρκίας, δεν ξέρουμε εάν θα βγει κάποιος άλλος και αν θα είναι καλύτερος ή χειρότερος», κατέληξε.

Όλα αυτά φυσικά, τη στιγμή που στη γείτονα χώρα οι Meteor έχουν γίνει εφιάλτης, με τους ίδιους τους Τούρκους να ψάχνουν λύση για να επέλθει εξισορρόπηση στις δυνάμεις.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.