ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει τα «παιχνίδια» η Άγκυρα – Αντιναύαρχος προειδοποιεί για το χειρότερο σενάριο!

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, με τον αιναύαρχο ε.α Παναγιώτης Παστουσέα να προειδοποιεί.
Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει τα «παιχνίδια» η Άγκυρα – Αντιναύαρχος προειδοποιεί για το χειρότερο σενάριο!

Ελληνοτουρκικά: Ακόμα μια προκλητική ενέργεια στο μακρύ κατάλογο των προκλήσεων προσέθεσε η Τουρκία, με την απαγόρευση εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Λίγα 24ωρα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ιμπραήμ Καλίν, αυτή τη φορά ήρθε η στιγμή για να φτάσουμε στα όρια ενός διπλωματικού επεισοδίου.

Μάλιστα, ο αντιναύαρχος ε.α Παναγιώτης Παστουσέας μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» σημείωσε πως η Τουρκία με την κίνηση αυτή είχε ως στόχο και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο είτε βρισκόμαστε σε μία περίοδο χαλαροι είτε είμαστε στην περίοδο που η ένταση έχει “χτυπήσει κόκκινο”» προσέθεσε, εκτιμώντας παράλληλα πως η Τουρκία δεν θα κορυφώσει την ένταση με ένοπλη σύγκρουση.

Αναφορικά με τα 12 μίλια, ο καθηγητής Σωτήρης Σέρμπος δήλωσε πως πρέπει να υπάρχει μία συνολική στρατηγική όσον αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων.

«Η Τουρκία έχει δείξει τι επιθυμεί, όμως δεν είναι ξεκάθαρο το τι θέλουμε εμείς. Όμως αυτό δεν πρέπει να γίνει ως μία αντίδραση απέναντι στην Τουρκία» εξήγησε.

Ο κ. Παστουσέας συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, τόνισε πως η επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων θα «κόστιζε» στην Τουρκία.

«Πρέπει να μετατρέψουμε την απειλή του casus belli σε απειλή προς την Τουρκία, δηλαδή πρέπει να της πούμε αποφασιστικά ότι το επόμενο βήμα που θα κάνει πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά» κατέληξε ο αντιναύαρχος.

Όλα αυτά φυσικά την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, «τραβάει το αυτί» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δέχεται την μια παρατήρηση μετά την άλλη.

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει τα «παιχνίδια» η Άγκυρα – Αντιναύαρχος προειδοποιεί για το χειρότερο σενάριο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει τα «παιχνίδια» η Άγκυρα – Αντιναύαρχος προειδοποιεί για το χειρότερο σενάριο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.