ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι – «Θα θυσιάσουμε δύο μαχητικά για ένα ελληνικό Rafale»

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι… καυτή, με την Τουρκία να προκαλεί όσο δεν πάει και να βλέπει μόνοι της ότι την «κυνηγούν».
Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι – «Θα θυσιάσουμε δύο μαχητικά για ένα ελληνικό Rafale»

Ελληνοτουρκικά: Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει η Ελλάδα στην Τουρκία, μετά τις κινήσεις που κάνει στα εξοπλιστικά της.

Συγκεκριμένα, οι γείτονες αποφάσισαν να κάνουν εθνικό συμβούλιο ασφαλείας, προκειμένου να συζητηθεί η ενίσχυση της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι ξέρουν την ανωτερότητα της Ελλάδας με τα νέα μαχητικά και ψάχνουν να βρουν λύσεις για να ισορροπήσουν την κατάσταση.

Μάλιστα, έχουμε φτάσει σε σημείο να τονίζουν πως αν χρειαστεί θα θυσιάσουν δύο δικά τους μαχητικά προκειμένου να τα βάλουν με ένα ελληνικό.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ αναφέρει: «Στόχος της Τουρκίας δεν πρέπει να είναι μόνο η παραγωγή του εθνικού μαχητικού αλλά να μπορεί να είναι ισάξιο ή και καλύτερο από τα αντίστοιχα μαχητικά που θα αντιμετωπίζει. Όπως τα Rafale που παραλαμβάνει η Ελλάδα, όπως τα παλαιότερα μαχητικά F-16 τα οποία αντιμετωπίζει σε Block 70 και τα F-35 τα οποία θα παραλάβει.

Όταν μιλούσα με ένα φίλο μου (σ.σ. αξιωματούχο) για τα ελληνικά Rafale και τα μειονεκτήματα που δημιουργούνται για εμάς, εκείνος μας είπε ‘μην ανησυχείτε αν χρειαστεί θα θυσιάσουμε 2 μαχητικά για να αντιμετωπίσουμε  το ένα. Έτσι θα κλείσουμε το κενό».

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το… χαβά της και δύσκολα θα αλλάξει, αν και πλέον τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι – «Θα θυσιάσουμε δύο μαχητικά για ένα ελληνικό Rafale»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.