Ελληνοτουρκικά: Σκληρά σύνορα για τους Τούρκους – Δεν περνάνε οι Τούρκοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ – Μας έχουν κλείσει τις πόρτες και μας στέλνουν Βουλγαρία και Σκόπια λένε.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους Τούρκους να περάσουν από την Ευρώπη στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Ευρώπη οδικώς», αναφέρει το tr724.com.

Σύμφωνα με τους Τούρκους «πηγές από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Ανδριανούπολη έκανε μια δήλωση στην εφημερίδα Sözcü σχετικά με το θέμα: «Αφήστε τους να χρησιμοποιήσουν τις βουλγαρικές πύλες ή την πΓΔΜ. Αυτό ισχύει για εμάς. Κανείς δεν μπορεί να περάσει πίσω από την Τουρκία».

Έτσι, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, ενώ οι Τούρκοι πολίτες στην Ευρώπη ήταν ενθουσιασμένοι για την άδεια για ταξίδι τους στην Τουρκία, τα άσχημα νέα προήλθαν από την Ελλάδα». Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι «οι πύλες της Ελλάδας και των εισόδων-εξόδων έχουν κλείσει και θα συνεχίσουν να είναι κλειστές» για επιβάτες που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από την Τουρκία οδικώς, σημειώνεται.

«Από τις 21 Ιουνίου όσοι πολίτες είναι Γερμανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκία από την Ευρώπη, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν μέσω των ελληνικών πυλών. Όσοι έχουν τουρκικό διαβατήριο και άδεια διαμονής σε κράτη μέλη της ΕΕ δεν μπορούν να πάνε στην Τουρκία μέσω Ελλάδας και δενμπορούν να επιστρέψουν από την Τουρκία μέσω Ελλάδας», γράφει το tr724.com.

«Ενας Γερμανός πολίτης μπορεί να πάει μόνο από τη Γερμανία στην Τουρκία, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει ξανά από την Ελλάδα. Ας χρησιμοποιήσουν τις βουλγαρικές πύλες ή την πΓΔΜ. Αυτό ισχύει για εμάς. Κανείς δεν μπορεί να περάσει πίσω από την Τουρκία», απάντησαν οι Έλληνες στο προξενίο της Ανδριανούπολης, σημειώνουν οι Τούρκοι, υποστηρίζοντας πως δεν εφαρμόζεται η συμφωνία Τσαβούσογλου – Δένδια.

Η είσοδος στην Ελλάδα μέσω της διέλευσης των συνόρων των Κήπων και μέσω αεροπορικής σύνδεσης επιτρέπεται μόνο για τις ακόλουθες κατηγορίες (σ.σ. με αρνητικό τεστ PCR και πιστοποιητικό εμβολιασμού):

α) Σε Έλληνες πολίτες, σύζυγους ή πρόσωπα με τα οποία έχουν συνάψει συμφωνία συμβίωσης, τα ανήλικα τέκνα τους, κατόχους ελληνικής άδειας διαμονής και πρόσωπα που κατοικούν στην Ελλάδα.
β) Σε οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν φορτίο.
γ) Σε υπηκόους τρίτων χωρών για επείγοντα επαγγελματικά ταξίδια και λόγους υγείας, με τη σχετική άδεια της αρμόδιας προξενικής αρχής, ανάλογα με την κατοικία τους.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Είχε διαλυθεί το πλοίο ενδιάμεσης λύσης που δίνουν οι Γάλλοι

Φρεγάτες: Tι είπε ο Μητσοτάκης για τις Belharra – Ποιες φρεγάτες του αρέσουν