ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Στα «τάρταρα» η οικονομία της Τουρκίας – «Πυρά» κατά Ερντογάν

Κάθε μέρα και χειρότερα είναι η οικονομία της Τουρκίας από τους χειρισμούς του Ερντογάν.
Ελληνοτουρκικά: Στα «τάρταρα» η οικονομία της Τουρκίας - «Πυρά» κατά Ερντογάν

Τα ελληνοτουρκικά αποτελούν το πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που όμως δέχεται «πυρά» για τις αποφάσεις του αναφορικά με την οικονομία της χώρας του.

Τη στιγμή που η προκλητική ρητορική καλά κρατεί από την πλευρά των Τούρκων που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, πλέον όμως τα προβλήματα στην Τουρκία είναι μέρα με την πέρα περισσότερα και φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Τούρκο πρόεδρο.

Μάλιστα, για τον μήνα, Σεπτέμβριο, ο επίσημος πληθωρισμός στην Τουρκία έχει φτάσει στο 83,45% ενώ όσον αφορά τα ανεπίσημα στοιχεία μιλούν ακόμη και για ποσοστό 186%.

Ελληνοτουρκικά: Στα «τάρταρα» η οικονομία της Τουρκίας – «Πυρά» κατά Ερντογάν

Η απόφαση που πήρε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, μόλις πριν από λίγες ημέρες, να μειώσει εκ νέου το βασικό της επιτόκιο στο 12% προκάλεσε σοκ σε αγορές και επενδυτές πλέον δεν μπορούν να κρύψουν την οργή τους προς τον Ερντογάν.

Όλα αυτά τη στιγμή που και το εθνικό νόμισμα της χώρας χάνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο την αξία του και έχει απαξιωθεί έναντι του ευρώ ή του δολαρίου.

Οι οικονομολόγοι της Τουρκίας μιλούν για αυτοκτονικές αποφάσεις που οδηγούν το μέλλον της Τουρκίας όσο και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αδιέξοδο.

Έτσι, ο πληθωρισμός καλπάζει, οι αναλυτές προβλέπουν πως η τουρκική λίρα θα υποχωρήσει έως και 20% το επόμενο διάστημα και η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας θα επιδεινωθεί.

Θυμίζουμε πως οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2023 και η δημοτικότητα Ερντογάν βρίσκεται στα πατώματα καθώς ο τούρκος πρόεδρος με την πολιτική του έχει χάσει την ισχυρή βάση των ψηφοφόρων του.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ