ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Στην Ελλάδα ο προκλητικός Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών – «Απαράδεκτη η πίεση της Ελλάδας στην ‘τουρκική’ μειονότητα»

Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, υφυπουργός Εξωτ. της Τουρκίας, εγείρει θέμα «τουρκικής» μειονότητας από την Ελλάδα όπου βρίσκεται.
Eλληνοτουρκικά: Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, υφυπουργός Εξωτ. της Τουρκίας, εγείρει θέμα «τουρκικής» μειονότητας από την Ελλάδα, όπου βρίσκεται.

Eλληνοτουρκικά: Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, υφυπουργός Εξωτ. της Τουρκίας, εγείρει θέμα «τουρκικής» μειονότητας από την Ελλάδα, όπου βρίσκεται.

Τουρκία: Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν μετέβη στην Ελλάδα κατ’ εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και επίσης το Γενί Τζαμί, ενώ με βάση το πρόγραμμα αναμένεται να ξεναγηθεί στα αξιοθέατα της Άνω Πόλης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, από τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ανέφερε: «Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Τουρκικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες.

Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας.

Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο «ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο».

Με βάση το πρόγραμμα που έγινε γνωστό, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν μετέβη στην Κομοτηνή, όπου είχε επαφές και συναντήσεις με φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας.

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Ξάνθη (πρωί) και το μεσημέρι θα πάει στο Διδυμότειχο, όπου θα ξεναγηθεί στο τέμενος του Βαγιαζίτ, προτού επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ακάρ: «Η Ελλάδα δεν σέβεται τη διεθνή νομιμότητα»

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ