Ελληνοτουρκικά: Στo λιμάνι του Πειραιά έχει αράξει η εντυπωσιακή και ετοιμοπόλεμη γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM «Provence».

Στον Πειραιά έχει αράξει η εντυπωσιακή και ετοιμοπόλεμη γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM «Provence».

Ελληνοτουρκικά: Την γαλλική φρεγάτα, που έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, επισκέφθηκαν την Παρασκευή οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας είναι σε ισχύ, γίνεται ολοένα και ισχυρότερη (με τη συμφωνία για τα μαχητικά Rafale) στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε η γαλλική φρεγάτα «FS Provence».

Η παρουσία της φρεγάτας στα ελληνικά ύδατα εγκαινιάζει ουσιαστικά την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας που υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή οι δύο χώρες.

Θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι και τη Δευτέρα από όπου θα αποπλεύσει με την ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής» με προορισμό το Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις μαζί και με γαλλικά Rafale, αλλά και αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει από τα ελληνικά ύδατα προκειμένου να επιστρέψει στην Τουλόν της Γαλλίας.

Όπως ανακοινώθηκε, τον υπουργό συνόδευσαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε στη φρεγάτα τύπου FREMM ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονέβ.

Η άσκηση, όπως τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «στοχεύει στην ανάπτυξη κοινής στρατηγικής κουλτούρας και στην περαιτέρω ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων δυνάμεων Ελλάδος και Γαλλίας, με σκοπό την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Η παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Ευρώπης (όπως η Γαλλία) ή των ΗΠΑ στην χώρα μας κάνει «τούρμπο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βλέπει πως η Ελλάδα και ισχυρό στρατό έχει πλέον και δυνατούς συμμάχους.

Ελληνοτουρκικά: Τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας FREMM

Η συγκεκριμένη Φρεγάτα έχει μήκος 142 μέτρων, 6000 τόνους εκτόπισμα, έχει πάνω από 130 άτομα πλήρωμα διαθέτει προηγμένα πυραυλικά συστήματα, ενώ το μεγάλου του ατού είναι το ραντάρ του που έχει εμβέλεια 200 χιλιόμετρα!

Ευέλικτα stealth σκάφη νέας γενιάς, πολλαπλών χρήσεων και μεγάλης αντοχής, με προηγμένους αυτοματισμούς και βελτιστοποιημένη σύνθεση πληρώματος, οι FREMM περιλαμβάνονται στις φρεγάτες πρώτης γραμμής του Γαλλικού Ναυτικού.

Αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στόλου επιφανείας του Γαλλικού Ναυτικού και συμμετέχουν στην ανανέωση των φρεγατών του, υψίστης σημασίας για ένα Ναυτικό με ωκεάνιο εύρος.

Οι φρεγάτες αυτές αναλαμβάνουν πληθώρα αποστολών, όντας ειδικότερα ικανές να πλήξουν στόχους με ακρίβεια σε μεγάλο βάθος, χάρη στους πυραύλους cruise naval (MdCN).

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω κι άλλο ρεπορτάζ

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο