ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τεράστια οικονομική ζημιά στην Τουρκία από τα F-35 – Πονοκέφαλος για τον Ερντογάν

Ξινή βγήκε στον Ερντογάν η φιλία με τον Πούτιν - Ζημιά 27 δισ. δολαρίων στην Τουρκία από το μπλόκο για τα F-35!
Ελληνοτουρκικά: Τεράστια οικονομική ζημιά στην Τουρκία από τα F-35 – Πονοκέφαλος για τον Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά: Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για την κρυφή ατζέντα Ερντογάν και Πούτιν και πόσο επηρεάζει την Ελλάδα. Απ’ ότι αποδείχθηκε πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πληρώνει… ακριβά την επιλογή να στραφεί προς τη Ρωσία για την αμυντική ενίσχυση της χώρας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, από τη Κωνσταντινούπολη, η συστοιχία των S-400 που αγόρασε η Άγκυρα από τη Μόσχα οδήγησε στον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και της κόστισε πολύ ακριβά σε δύο τομείς.

Πέρα από το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω σε αμυντικό επίπεδο καθώς η Τουρκία θα είχε σήμερα τουλάχιστον έξι F-35, το μπλόκο των ΉΠΑ στοίχισε στην τουρκική οικονομία 27 δισ. δολάρια.

«Πάθαμε ζημιά 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον αποκλεισμό μας από το πρόγραμμα των F-35. 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος της ζημιάς των 27 δισ. Δολαρίων. Επίσης είχαμε πληρώσει 1.4 δισ. δολάρια και δεν έχουμε πάρει ούτε αυτό το ποσό», τόνισε ο Τούρκος αναλυτής, αντιπτέραρχος ε.α, Ερντογάν Καρακούς.

Όλα αυτά την ώρα που η τουρκική οικονομία βιώνει μια νέα μεγάλη οικονομική κρίση με το Ερντογάν να εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023 έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, με κορυφαίο την αυξανόμενη φτώχεια στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως επικρατεί μεγάλος προβληματισμός ακόμα και στις τάξεις όσων πενθούν για την απώλεια δικών τους ανθρώπων, αφού είναι απλησίαστοι οι τάφοι και οι ταφόπλακες.

Απ’ την άλλη μεριά βέβαια, την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο πιο οριακό σημείο από ποτέ, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει καταφέρει να πείσει τον μέσο πολίτη πως η χώρα μας έχει καταλάβει νησιά της Τουρκίας!

Ελληνοτουρκικά: Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Τουρκία για τις οικονομικές σχέσεις με τη Μόσχα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Τεράστια οικονομική ζημιά στην Τουρκία από τα F-35 – Πονοκέφαλος για τον Ερντογάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.