Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Η Ελληνική Πολεμική αεροπορία απογείωσε μαχητικά F-16 από την 111 ΠΜ και την 135 Σμηναρχία Μάχης για την αναχαίτιση τους, ενώ σημειώθηκαν τέσσερις σκληρές εμπλοκές.

Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο δεν έχουν τελειωμό. Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τουλάχιστον 10 μαχητικά Τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο ελληνικό χώρο από τις περιοχές, Λήμνου, Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Ελληνοτουρκικά: Η Ελληνική Πολεμική αεροπορία απογείωσε μαχητικά F-16 απο την 111 ΠΜ και την 135 Σμηναρχία Μάχης για την αναχαίτιση τους, ενώ σημειώθηκαν τέσσερις σκληρές εμπλοκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Η διάταξη του τουρκικού στρατού στα παράλια – Έτσι απαντά η Ελλάδα!

Να επισημανθεί ότι αν και οι Τούρκοι μετά τα 4 Οπλισμένα μαχητικά προέβησαν σε 2 Παραβιάσεις, οι εμπλοκές ήταν 4 και αυτό σημαίνει ότι οι Οπλισμένοι Τούρκοι δεν υπάκουσαν στις εντολές ακόμη και μετά τις εμπλοκές

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 16ηΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (3x2F-16 και 1x2F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 9

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 2

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή: veteranos.gr

Ελληνοτουρκικά: Toύρκοι: Αγχωνόμαστε με τα F-35 της Ελλάδας – Μεγάλο πρόβλημα αν τα πάρει

Μαρτυράνε χωρίς… ξύλο οι Τούρκοι στην προοπτική η Ελλάδα να πάρει F- 35 – Δεν το αντέχουν και δεν το κρύβουν.
Έχουν πάθει πλάκα οι Τούρκοι με την αγορά F-35 από την Αθήνα.

Τούρκοι: Η Ελλάδα δεν έχει τεχνολογία να υποστηρίξει τα F-35 – Σκάνε από το κακό τους
«Εάν τα F-35 δοθούν στην Ελλάδα, αυτό θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Πρέπει επειγόντως να βρούμε μία λύση σε αυτό. Είμαι αγχωμένος», έγραψε o μεγάλος τουκικός λογαριασμός RealisT στο Twitter.

Το τελευταίο αφήγημα των γειτόνων είναι πως ακόμα και αν η Ελλάδα πάρει τα αμερικανικά F-35 δεν θα καταφέρει να τα συγχρονίσει με το σύστημα ζεύξης δεδομένων Link-16 (RADAR και σύστημα εγκαίρου προειδοποιήσεως) που διαθέτει.

Το Link 16 (σ.σ. το οποίο χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ) είναι ένα σύστημα το οποίο μεταδίδει εικόνα σε πραγματικό χρόνο από ένα αεροσκάφος σε άλλο ή από ένα πλοίο σε αεροσκάφος.
Βayraktar: Αυτός είναι ο Τούρκος στρατηγός που κατευθύνει τα τουρκικά drones
Στην περίπτωση αυτή, δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτό το ραντάρ των F-35, αφού μπορεί να παίρνει εικόνα από κάποιο που βρίσκεται πιο κοντά ή ακόμα από τα ελληνικά AWACS.

Η πικρή αλήθεια για τους Τούρκους είναι πως τα ελληνικά AWACS κάνουν μια χαρά την δουλειά των Link 16 ενώ και μεταξύ τους τα F-35 μπορούν να λειτουργήσουν ως σύστημα ζεύξης δεδομένων.

Επίσης και τα 85 F-16 Viper που έρχονται μπορούν να λειτουργήσουν σύστημα ζεύξης δεδομένων μεταξύ τους.