ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Θα τηρήσει τον λόγο του ο Τσαβούσογλου και η Τουρκία;

Ενδιαφέρον μήνυμα σε Δένδια από Τσαβούσογλου - Μένει να φανεί αν θα βελτιώσει όντως τα Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Θα τηρήσει τον λόγο του ο Τσαβούσογλου και η Τουρκία;

Ελληνοτουρκικά: Ευχετήρια επιστολή από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, έλαβε ο Νίκος Δένδιας.

Χείρα φιλίας τείνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του, όμως, αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Στην επιστολή του, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, ο Τσαβούσογλου σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.

Δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική, η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Επιπλέον ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια που προσέφεραν στην πατρίδα του, έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Ελληνοτουρκικά: Σχόλια για το ελληνικό UAV στην Τουρκία

Στο μεταξύ, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε στη γειτονική χώρα το ελληνικό UAV.

«Η Τουρκία κατάφερε να γίνει μια από τις λίγες χώρες στην τεχνολογία μη επανδρωμένων οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία συνεχίζει να τρομάζει την Ελλάδα με τα βήματά της. Προσπαθώντας να ανταγωνιστεί την Τουρκία, που έχει λόγο στον κόσμο, η Ελλάδα από την άλλη άρχισε να επιτίθεται», σημειώνει η τουρκική Star.

«Η Ελλάδα, που ήθελε να εξαλείψει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, δούλεψε για 1 χρόνο και σχεδίασε το UAV με το όνομα ‘Smart Flying Machines’. Σύμφωνα με την είδηση ​​της Yeni Şafak, το UAV ανακοινώθηκε με κοινή χρήση του στα social media. Η κοινή χρήση, που περιλάμβανε τις στιγμές της δοκιμαστικής πτήσης, έγινε ατζέντα σε σύντομο χρονικό διάστημα», τονίζεται.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Θα τηρήσει τον λόγο του ο Τσαβούσογλου και η Τουρκία;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.