ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τι έβγαλαν οι συναντήσεις Δένδια στο Ισραήλ;

Διαβάστε για τη σειρά συναντήσεων του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ, που αφορούν και τα Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τι έβγαλαν οι συναντήσεις Δένδια στο Ισραήλ;

Ελληνοτουρκικά: Έχοντας ως στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας της χώρας με το Ισραήλ στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της άμυνας, ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί μια σειρά επαφών.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε αεροπορικώς τα ξημερώματα από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιερουσαλήμ.

Αρχικώς πραγματοποίησε την πρώτη του διά ζώσης συνάντηση με τον Έλι Κοέν, νέο υπουργό του Ισραήλ.

Oι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση περί τις 09:00, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες και κοινές δηλώσεις.

«Σας ενημέρωσα για τις προκλήσεις που δεχόμαστε από την Τουρκία, που συστηματικά παραβιάζει τον εδαφικό εναέριο χώρο μας χρησιμοποιώντας υβριδικές τακτικές, κλιμακώνει τις εντάσεις περιλαμβάνοντας ανοιχτές απειλές, εάν μπορείτε να το πιστέψετε, ακόμα και εισβολής και στέλνοντας πυραύλους στην Αθήνα. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απειλή για την τάξη βασισμένη σε διεθνούς κανόνες».

Αυτά δήλωσε ο Νίκος Δένδιας σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, σε μία επίσκεψη που εστιάζει στο πλαίσιο τριμερών σχημάτων συνεργασίας, όπως επίσης στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της άμυνας.

Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολούθως ο Νίκος Δένδιας τα είπε με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Έγινα σήμερα δεκτός, στο Ισραήλ, από τον πρόεδρο της χώρας Ισαάκ Χέρτσογκ. Είχαμε γόνιμη συζήτηση για την εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, την συνεργασία στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ και τις διεθνείς & τις περιφερειακές εξελίξεις.

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη σημερινή επίσκεψή μου στο 🇮🇱, όπου συναντήθηκα με το σύνολο της πολιτικής & πολιτειακής ηγεσίας. Κρατάω το πιο σημαντικό: τη σαφή δήλωση υπέρ της κυριαρχίας & των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», έγραψε στο Twitter.

Τι είπε για τα Ελληνοτουρκικά ο Νίκος Δένδιας το βράδυ της Δευτέρας

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.