ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τύμπανα πολέμου από τον Τσαβούσογλου – Απειλεί με εισβολή στα νησιά!

Νέες πολεμικές ιαχές από την Τουρκία, με τον Τσαβούσογλου να μιλά και πάλι για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, απειλώντας πως «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά».
Ελληνοτουρκικά: Τύμπανα πολέμου από τον Τσαβούσογλου – Απειλεί με εισβολή στα νησιά!

Ελληνοτουρκικά: Όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει κατάφερει να ξεπεράσει ακόμη κι τον Ερντογάν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως οι Έλληνες χρειάζονται ψυχίατρο!

Αυτή τη φορά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κλιμάκωσε την ένταση απευθύνοντας πιο καθαρά από ποτέ την απειλή πολέμου προς την Ελλάδα.

«Τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού υπό τον όρο ότι θα είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοπλίζει αυτά τα νησιά. Παραβιάζει ευθέως αυτές τις δύο συνθήκες.

Εάν δεν θέλει ειρήνη δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί. Ή θα κάνουν πίσω ή θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Αν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα… όπως είπε ο πρόεδρος Ερντογάν», ανέφερε με αφορμή τη συνέντευξη τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του.

Μάλιστα, ενώ ξαφνιασμένος ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε λαμβάνοντας τον λόγο ότι «τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορούν να επιλυθούν ειρηνικά στο πλαίσιο του δικαίου», ο Τσαβούσογλου δευτερολόγησε και αφού υποστήριξε ότι η ένταση με την Ελλάδα είχε ξεκινήσει πριν έρθει το κόμμα του Ερντογάν στην εξουσία, πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα μέσω του διαλόγου αλλά σε αυτές τις συνομιλίες, η Ελλάδα λέει ότι δεν θέλει καθόλου να διαπραγματευτεί ούτε αυτά ούτε άλλα θέματα, ειδικά το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Αν αυτό δεν μπορεί να λυθεί με διάλογο, πώς μπορεί να λυθεί; (…) Λοιπόν, η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει την ένταση».

Ελληνοτουρκικά: Τύμπανα πολέμου από τον Τσαβούσογλου – Απειλεί με εισβολή στα νησιά!


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Τύμπανα πολέμου από τον Τσαβούσογλου – Απειλεί με εισβολή στα νησιά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.