Ελληνοτουρκικά: Στην τελική ευθεία μπαίνει η ένταξη των μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας φτάνουν στην Ελλάδα τα έξι νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Ελληνοτουρκικά: Στην τελική ευθεία μπαίνει η ένταξη των μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Πολεμική μας Αεροπορία, ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, οι Τούρκοι διαπίστωσαν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των γαλλικών Rafale, αλλά και τo πόσο δυναμώνει η Ελλάδα.

Τα αεροσκάφη με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (19/1) από βάση της γαλλικής αεροπορίας στο Ιστρ και θα πετάξουν χωρίς στάση για την Ελλάδα. Αναμένεται να προσγειωθούν μετά το μεσημέρι στην Τανάγρα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, όπου θα είναι η βάση τους.

Μάλιστα, εκεί αναμένεται να βρεθούν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και υψηλόβαθμοι Γάλλοι αξιωματούχοι, προκειμένου να γίνει η επίσημη τελετή παρόδοσης – παραλαβής των δύο διθέσιων και των 4 μονοθέσιων αεροσκαφών.

Από τις 20 Ιανουαρίου, θα αρχίσει η προσπάθεια εκπαίδευσης των Ελλήνων πιλότων που έχουν επιλεγεί για τα Rafale. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση 8 ιπταμένων που έχουν πιστοποιηθεί και ως εκπαιδευτές στα γαλλικά αεροσκάφη. Έτοιμοι είναι και οι πρώτοι Έλληνες τεχνικοί που θα αναλάβουν το κρίσιμο έργο της συντήρησης των γαλλικών μαχητικών.

Τα Rafale έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια, μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, δύο κινητήρες που εισάγονται για πρώτη φορά ως σύστημα σε μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης και δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο