ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικα: Το Iron Dome για καιρό πολέμου αλλά δεν έχουμε πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας – Ποια η λύση

Ιron Dome σημαίνει κατάρριψη. Δηλαδή με το Ιron Dome οι Έλληνες θα στέλνουν πυραύλους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την κατάρριψη ενός τουρκικού drone.
Ελληνοτουρκικα: Το Iron Dome για καιρό πολέμου αλλά δεν έχουμε πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας – Ποια η λύση

Ελληνοτουρκικα: Το Iron Dome είναι η καλύτερη δυνατή λύση στην οποία θα μπορούσε να στραφεί η Ελλάδα για τα ελληνικά νησιά, όμως η χρήση του αφορά συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης.

Ενάντια στον υβριδικό πόλεμο που κάνει στην Ελλάδα η Τουρκία, με υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους των Bayraktar και παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, η Αθήνα χρειάζεται πρώτιστα συστήματα ηλεκτρονικής αντιμετώπισης (jamming) των τουρκικών drone.

Δηλαδή η Ελλάδα χρειάζεται ένα σύστημα (σ.σ. ισραηλινό) το οποίο να επηρεάζει τις συχνότητες των εχθρικών drone και να ακυρώνει την πτήση και την αποστολή τους.

Ιron Dome σημαίνει κατάρριψη.

Δηλαδή με το Ιron Dome οι Έλληνες θα στέλνουν πυραύλους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την κατάρριψη ενός τουρκικού drone.

Σε περίοδο μη πολεμική υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό, ειδικά μεταξύ δύο συμμάχων (σ.σ. στα χαρτιά) του ΝΑΤΟ;

Αυτό αναρωτιούνται αρκετοί Έλληνες αναλυτές και αξιωματούχοι, οι οποίοι προκρίνουν την λύση ενώ ισραηλινού συστήματος ηλεκτρονικής αντιμετώπισης drone.

Εννοείται φυσικά, ότι το Iron Dome είναι από τις καλύτερες λύσεις που θα μπορούσε να εξετάσει η Ελλάδα για την προστασία των νησιών της, γιατί εκτός από την αντιμετώπιση των drone σε καιρό πολέμου έχει και αντιβαλλιστικές, αντιπυραυλικές και αντιαεροπορικές ικανότητες.

Αλλά σε περίοδο υβριδικού πολέμου με την Τουρκία είναι ιδανικό, στην παρούσα φάση, ένα ηλεκτρονικό σύστημα αντιμετώπισης.

Μη ξεχνάτε ότι και το ταξίδι του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ αφορούσε και σε αυτό το σενάριο, για το οποίο οι Ισραηλινοί έχουν καταθέσει προτάσεις και λύσεις.

Ελληνοτουρκικα: Το Iron Dome για καιρό πολέμου αλλά δεν έχουμε πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας – Ποια η λύση

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Παρακαλά το Ισραήλ να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει την Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Όταν ελληνικό Mirage 2005 γλέντησε Τούρκο πιλότο στο Αιγαίο – Ακούστε τι έλεγε ο Τούρκος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικα: Το Iron Dome για καιρό πολέμου αλλά δεν έχουμε πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας – Ποια η λύση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.