ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Το μήνυμα Μητσοτάκη – Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Τι είπε για τα Ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πότε θα γίνουν οι εκλογές
Ελληνοτουρκικά: Το μήνυμα Μητσοτάκη - Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Ελληνοτουρκικά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στον Φαρίντ Ζακαρία, δημοσιογράφο του CNN, όπου κλήθηκε να σχολιάσει διάφορα θέματα.

Ιδού τι είπε, μεταξύ άλλων:

«Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελόριζο. Θα πρέπει να μπορούμε να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο. Το κάναμε επιτυχώς και με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, με την Αλβανία θα παραπέμψουμε το ζήτημα στη Χάγη και αυτή θα αποφασίσει.

Όσο συμφωνούμε στους κανόνες, που είναι το διεθνές δίκαιο, για την επίλυση προβλημάτων και δεν προκαλείς αχρείαστα τους γείτονές σου, κρατάς ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας. Και δεν είναι χρήσιμο να εργαλειοποιείς την εξωτερική πολιτική για εσωτερικούς λόγους. Πιστεύει κανείς ρεαλιστικά ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την τουρκική ενδοχώρα ή μήπως η τουρκική ενδοχώρα απειλεί τα ελληνικά νησιά; Έχουμε έναν δύσκολο γείτονα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν είχαν ενισχυθεί επί δεκαετίες. Συνεπώς, είναι σημαντική η προβολή ισχύος μας».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Θα πάω σε εκλογές κάποια στιγμή την άνοιξη. Οι Έλληνες θα συγκρίνουν τέσσερα χρόνια μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης και τέσσερα χρόνια μιας δικής μας κυβέρνησης.

Αν κερδίσουμε, που πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης αλλά και μια εκλογική διαδικασία που θα πρέπει να προσέξουν και στο εξωτερικό. Τα παλιά διλήμματα Αριστεράς – Δεξιάς δεν είναι πια σχετικά, όσο η διαιρετική τομή μεταξύ λαϊκιστών και πραγματιστών προοδευτικών δημοκρατών».

Δείτε δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα Ελληνοτουρκικά:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ