ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τώρα και η Κύπρος στο στόχαστρο του Ερντογάν – Περισσότερα στρατεύματα και όπλα στα κατεχόμενα!

Η Τουρκία στέλνει περισσότερα στρατεύματα και όπλα στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη της βόρειας Κύπρου.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία στέλνει περισσότερα στρατεύματα και όπλα στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη της βόρειας Κύπρου.

Ελληνοτουρκικά: Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για τη νέα «σφαλιάρα» στην Τουρκία για τα F-16 και τον όρο του Μενέντεζ που σοκάρει τον Ερντογάν.

Αυτή τη φορά, ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε την εταιρική σχέση ΗΠΑ-Κύπρου, βάζοντας στο σκηνικό της έντασης και το πολύπαθο νησί με την μακραίωνη ιστορία.

Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, η πολιτική και στρατιωτική αναβάθμιση των κατεχομένων είναι το δίπτυχο πάνω στο οποίο θα εργαστεί η Τουρκία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Έτσι, η γείτονας χώρα θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην κατεχόμενη Κύπρο, εστιάζοντας περισσότερο στον εξοπλισμό. Ουσιαστικά πρόκειται για την απάντηση στην υποτιθέμενη στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος εφαρμόζει πλήρως την ύπουλη στρατηγική του με στόχο να ξεσηκώσει τον τουρκικό λαό, αν και υπάρχουν ακόμα κάποιες… λογικές φωνές, όπως αυτή του ναυάρχου Τουρκέρ Ερτούρκ.

Ας μην ξεχνάμε πως δέχεται πιέσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που εντάθηκε μετά και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εντείνει την αναθεωρητική ρητορική του.

Όπως και να ‘χει, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνεται πως θα συνεχίσουν να κινούνται σε τεντωμένο σχοινί μέχρι οι δύο χώρες να οδηγηθούν στις κάλπες. Η Αθήνα μάλιστα δεν αποκλείει ακόμα και την πρόκληση εκ μέρους του ανοικτής κρίσης, έως τις τουρκικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2023.

Ελληνοτουρκικά: Τώρα και η Κύπρος στο στόχαστρο του Ερντογάν
Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ