Τούρκοι: Ερντογάν ζήτα συγγνώμη όπως έκανε ο Μητσοτάκης, τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Φάικ Οζτράκ.

Nα ζητήσει συγγνώμη ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν από τον τουρκικό λαό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Τουρκία, όπως ζήτησε συγνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα, ζητούν Τούρκοι.

Τούρκοι: Ερντογάν ζήτα συγγνώμη όπως έκανε ο Μητσοτάκης, τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Φάικ Οζτράκ.

«Ο καθένας κάθεται στη θέση του, αυτό είναι μεγάλη ντροπή. Όποιος είναι υπεύθυνος για την καθυστερημένη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο Οζτράκ για τις πυρκαγιές που συνεχίζονται εδώ και μέρες, ειδικά στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.

«Υπήρξε πυρκαγιά και στην Ελλάδα. Κατ ‘αρχάς, ο Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την καθυστερημένη απάντησή του στη φωτιά. Μετά από αυτό, έκαναν έναν επιπλέον προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ από τη Βουλή», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

«Το λέω για άλλη μια φορά. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη επειδή δεν ανταποκρίθηκαν έγκαιρα σε αυτή τη φωτιά. Ένας σωστός συμπληρωματικός προϋπολογισμός πρέπει να γίνει άμεσα. Τέλος, οποιοσδήποτε είναι υπεύθυνος για την καθυστερημένη αντίδραση στην πυρκαγιά πρέπει να παραιτηθεί», κατέληξε στην τηλεοπτική του δήλωση.

Ο Φάικ Οζτράκ έκανε αναφορά και στην υπόθεση της παραίτησης του Έλληνα Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατού, μία παραίτηση που όμως διαψεύστηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Χορταίνει ο λύκος με μύγες;

Ρουμάνοι Πυροσβέστες: Η φωτιά δεν μπορούσε να σβηστεί σε μια μέρα – Τι λένε για τα δημοσιεύματα

Φωτιές: Ζητούν να φιλοξενήσουν ΜΟΝΟ εμβολιασμένους πυρόπληκτους

Ελληνοτουρκικά – Τούρκοι: Ερντογάν ζήτα συγγνώμη όπως έκανε ο Μητσοτάκης