Ελληνοτουρκικά: Το Λιμενικό Σώμα κινητοποιήθηκε από δύο διαφορετικά περιστατικά που είχαν να κάνουν με τουρκικά αλιευτικά σκάφη και τις κινήσεις τους στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά: Συνολικά δώδεκα τουρκικά αλιευτικά σκάφη, που είχαν αποπλεύσει από λιμάνια στην Τουρκία απέναντι από τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, έχοντας ως προορισμό δυτική Μεσόγειο κινήθηκαν νότια της Ρόδου, νότια του Καστελλόριζου και νότια της Κρήτης. Χθες, όμως βρέθηκαν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τα πέντε από τα δώδεκα συνέχισαν τον πλου τους προς τη δυτική Μεσόγειο και τα υπόλοιπα επτά αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο μεταξύ Γαύδου και Γαυδοπούλας.

Τα άλλα επτά τουρκικά αλιευτικά, όμως δεν τα κατάφεραν και ζήτησαν άδεια από τις λιμενικές αρχές να πιάσουν στη Σούδα. Το λιμενικό τους επέτρεψε τον ασφαλή κατάπλου στο λιμάνι της Σούδας.

Ταυτόχρονα, συναγερμός σήμανε στις λιμενικές Αρχές και όταν εντοπίστηκε στα ραντάρ στόλος από 15 τουρκικά αλιευτικά σκάφη να πλέουν μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις Κυκλάδες. Μετά από έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι τα σκάφη σέρνουν ιχθυοκλοβούς ήτοι ιχθυοκαλλιέργιες με προορισμό τη Μάλτα.

Όπως είπαν στο protothema.gr στο πλαίσιο της ασφαλούς διέλευσης είθισται να περνάει κάποιο αλιευτικό με προορισμό τη δυτική Μεσόγειο. Εκείνο που προκάλεσε ανησυχία ήταν ο μεγάλος αριθμός των αλιευτικών.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι κάτι γίνεται έμοιαζε σαν… απόβαση» είπαν κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσέθεσαν: «Προφανώς απέπλευσαν όλα μαζί από τα τουρκικά παράλια κάτι που δεν συνηθίζεται».

Ο τουρκικός αλιευτικός στόλος σήμερα πλέει νότια της Μεθώνης με προορισμό τη Μάλτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Survivor – Νικολέτα Μαυρίδη: Σπαρακτική εξομολόγηση για τον θάνατο του πατέρα της!

Σχίνος Κορινθίας: Μεγάλη φωτιά – Δόθηκε εντολή εκκένωσης οικισμού