Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία φλέγεται με το κόσμο να είναι αγανακτισμένος και κάποιους να ρίχνουν την ευθύνη στην Ελλάδα.

Η Τουρκία φλέγεται με το κόσμο να είναι αγανακτισμένος και κάποιους να ρίχνουν την ευθύνη στην Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία φλέγεται με το κόσμο να είναι αγανακτισμένος και κάποιους να ρίχνουν την ευθύνη στην Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά: Τουρκία – Φωτιές: Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια, όπως έχουμε γράψει.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν εκτεταμένες φωτιές στην γειτονική χώρα ο κόσμος, είναι εξοργισμένος από τις ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα αλλά και την κρατική αδράνεια, στην αντιμετώπιση του όλου θέματος.

Κάποιοι άλλοι πάντως ρίχνουν την ευθύνη στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Yeni Safak, ο απόστρατος αντιναύαρχος Cihat Yaycı, προσκεκλημένος στο κανάλι TVNET, καταφέρθηκε εναντίον της χώρας μας.

Ενώ τόνισε πως τα μέρη που έπιασε φωτιά ήταν τα πιο εύπορα στην Τουρκία: «Η πυρκαγιά σε αυτές τις περιοχές δεν προκλήθηκε από ατύχημα ή από αμέλεια, υπάρχει πρόθεση εδώ. Είμαστε αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της Ελλάδας και του PKK».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η έκθεση του Ιδρύματος Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας SETA, που εδρεύει στην Άγκυρα αναφέρει πως στα μέρη που έγινε δασική δολιοφθορά, τρομοκράτες που έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στην Ελλάδα, ξεκίνησαν τις πυρκαγιές που μαίνονται τώρα.

Ενώ ακόμη σημειώνει: «Από το 1994, έχει καλυφθεί ευρέως από μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι το PKK ξεκίνησε πυρκαγιές, ειδικά στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας».

Τέλος αναφέρει πως από την δεκαετία του 90 το PKK συνέχισε να κάνει σαμποτάζ, στα δάση στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Η τρομοκρατική οργάνωση έκαψε μόνο μέσα σε μία νύχτα το 1997 650 εκτάρια δασικής έκτασης και 200 ​​εκτάρια κήπων στην Αττάλεια και ταυτόχρονα επιχείρησε σαμποτάζ στο Manavgat και στο Belek.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Καίγεται η γειτονική χώρα – Άφαντα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα

Παναθηναϊκός: Είχε προτάσεις από Αραβία αλλά δεν το κουνάει ο Καρλίτος!