ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Ισραηλινοί με το ελληνικό drone Lotus – Πήγαν να το δουν

Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Ισραηλινοί με το ελληνικό stealth drone LOTUS που αναπτύσσει η ελληνική Intracom Defense.
Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Ισραηλινοί με το ελληνικό drone Lotus – Πήγαν να το δουν

Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Ισραηλινοί με το ελληνικό stealth drone LOTUS που αναπτύσσει η ελληνική Intracom Defense.

Γάλλοι αναλυτές στο A&C συνδέουν την επίσκεψη του πρέσβη του Ισραήλ στις εγκαταστάσεις της Intracom Defense στο Κορωπί με τις εξελίξεις γύρω από το μυστικοπαθή πρόγραμμα ανάπτυξης του stealth drone LOTUS που είναι να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Intracom Defense υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την Israel Aerospace Industries (IAI), τη μεγαλύτερη και κυβερνητική αμυντική εταιρεία στο Ισραήλ, για την παράδοση ενεργειακών και διαχειριστικών εφαρμογών και λύσεων.

Οι Ισραηλινοί έχουν πάρει την απόφαση για διπλωματική και πολιτική συνεργασία με την Ελλάδα σε ευρύτερο και πιο βαθύ πλαίσιο.

Αναμένεται οι επόμενοι έξι μήνες να είναι μήνες διεργασιών σε εξελίξεων στο γεωπολιτικό και διπλωματικό πεδίο την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείο και Μέσης Ανατολής.

Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ισραήλ με την Ελλάδα και στο τεχνολογικό κομμάτι ειδικά σχετικά με τα drone όπου υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Μήπως στο πίσω μέρους του μυαλού των Ισραηλινών είναι ή μετατροπή το Lotus σε Ucav (Unmanned combat aerial vehicle) δηλαδή οπλισμένο;

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνία επιχορήγησης 9,7 εκατομμυρίων ευρώ για την χρηματοδότηση προγράμματος.

Το LOTUS – LOW Observable Tactical Unmanned System χρησιμοποιεί μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως:

Στελθ ιδιότητες
Ανεξάρτητες λειτουργικές δυνατότητες
Αξιοπλοΐα και διαλειτουργικότητα με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ
Αξιόπιστες επικοινωνίες
Εκτεταμένη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Κυβερνο-ασφάλεια και δυνατότητα υποστήριξης πρόσθετων αποστολών

Το LOTUS θα βασίζεται σε προηγούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία στα drones HCUAV (σ.σ. έχει ήδη δοκιμαστεί με πτήση) και DELAER(σ.σ. αναμένεται να πραγματοποιήσει πτήσεις φέτος).

Το νέο drone με στελθ ιδιότητες και διαλειτουργικότητα με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ (σ.σ. Link 16) θα αποτελέσει ένα θανάσιμο όπλο στα χέρια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αόρατο drone θα στέλνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο των τουρκικών στόχων στα ελληνικά μαχητικά, τα οποία θα εγκλωβίζουν τους στόχους και θα τους διαλύουν, πετώντας σε απόσταση ασφαλείας από τα τουρκικά αντιαεροπορικά.

Αυτό είναι και το σενάριο που τρέμουν οι Τούρκοι, αφού πλέον τα ελληνικά μαχητικά θα έχουν απεριόριστες δυνατότητες πληγμάτων.

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα κράτη μέλη (Κύπρο, Ισπανία, Ολλανδία), παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει τη βιομηχανική ικανότητα της χώρας να αναπτύξει υπερσύγχρονες τεχνολογίες.

Η κοινοπραξία του προγράμματος LOTUS συντονίζεται από την INTRACOM DEFENSE και αποτελείται από βιομηχανικές, επιστημονικές και στρατιωτικές οντότητες από την Ελλάδα (IDE, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ALTUS, CFT, Πανεπιστήμιο Πατρών και Αποθήκη Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικής Πολεμικής Αεροπορίας), την Κύπρο (SignalGenerix, Cyric και Geoimaging), την Ισπανία (Embention) και τις Κάτω Χώρες (RHEA Group).

Μέσω της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας (HMoD) θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αντίστοιχες επιχειρησιακές απαιτήσεις και να επιτύχει αυτάρκεια σε drones εντός πέντε ετών.

Επιπλέον, το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα UAV, το οποίο θα καλύψει αποτελεσματικά ένα επιβεβαιωμένο κενό στην άμυνα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Έφτιαξαν πύραυλο stinger για τα ελληνικα drone; – Eτοιμάζονται

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα βάλουν μικρούς πυραύλους σε 20 T-6

Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Ισραηλινοί με το ελληνικό drone Lotus – Πήγαν να το δουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Τρελάθηκαν οι Ισραηλινοί με το ελληνικό drone Lotus – Πήγαν να το δουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.