ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τρόμος για ναυτικό αποκλεισμό μικρών νησιών του Αιγαίου – Στόχος το Αγαθονήσι!

Το ελληνικό Πεντάγωνο είναι έτοιμο για όλα – Σχέδια για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων!
Ελληνοτουρκικά: Τρόμος για ναυτικό αποκλεισμό μικρών νησιών του Αιγαίου – Στόχος το Αγαθονήσι!

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει ακάθεκτη η Τουρκία με τις προκλήσεις της, κάτι που έχει κάνει τους επιτελείς της εθνικής άμυνας να είναι σε ύψιστη κατάσταση επιφυλακής.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η γειτονική χώρα έχει τρία σχέδια, προκειμένου να συνεχίσει το έργο που έχει εδώ και πολλά χρόνια.

Αρχικά θέλει να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, με τα ΜΜΕ της Τουρκίας ήδη να κάνουν την προπαγάνδα τους, μιλώντας για χιλιάδες μετανάστες έτοιμους να περάσουν στον ελλαδικό χώρο.

Ωστόσο μέτρα έχουν παρθεί από την Ελλάδα, με τον φράχτη πλέον που έχει δημιουργηθεί να αγγίζει τα 140 χιλιόμετρα, ενώ σε διάφορα σημεία έχουν μεταφερθεί χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από κει και πέρα, υπάρχει το σενάριο για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο, με κινήσεις που κάνουν την Αθήνα να εκνευρίζεται αρκετά, προκειμένου να αντιδράσει πρώτη.

Αυτό θα ήθελε η Τουρκία να εκμεταλλευτεί και να εμφανιστεί ως θύμα, προκειμένου να δείξει αδυναμία στις άλλες χώρες που δεν τη στηρίζουν.

Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο με τις πτήσεις που γίνονται πάνω από την Κανδελιούσσα και την Κίναρο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τέλος, το χειρότερο σενάριο είναι ένα. Έχει να κάνει με το ναυτικό αποκλεισμό, κάποιου νησιού του Αιγαίου.

Μάλιστα τονίζεται ότι ένα από αυτά μπορεί να είναι το Αγαθονήσι, το οποίο έχει στοχοποιηθεί αρκετές φορές από τους Τούρκους.

Φυσικά το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με το Καστελόριζο, που έχει παίξει και αυτό μεγάλο ρόλο στα ελληνοτουρκικά.

Το θέμα είναι ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει να τραβά το… σχοινί, τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα ανάμεσα στις δύο χώρες, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα.

https://youtu.be/sJBwCNBMGas

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα πουλάει τα Mirage για να αγοράσει Rafale – Τα σχέδια που τρομάζουν την Τουρκία!

Η Ελλάδα πουλάει τα Mirage για να αγοράσει Rafale – Τα σχέδια που τρομάζουν την Τουρκία!

Η Ελλάδα συνεχίζει την ενίσχυσή της!

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι γαλλικοί πύραυλοι της Ελλάδας που φρέναραν τα σχέδια της Άγκυρας

Οι γαλλικοί πύραυλοι της Ελλάδας που φρέναραν τα σχέδια της Άγκυρας

Η Ελλάδα έκανε μία κομβική κίνηση που πέρασε χαμηλά στα ραντάρ της δημοσιότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα και drone: Ώρα να υιοθετήσουμε το γαλλικό μοντέλο απέναντι στην τουρκική απειλή

Ελλάδα και drone: Ώρα να υιοθετήσουμε το γαλλικό μοντέλο απέναντι στην τουρκική απειλή

Η εμπειρία της Ουκρανίας και η στροφή της Γαλλίας δείχνουν τον δρόμο για την αναβάθμιση της ελληνικής στρατηγικής στα UAV.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Εντυπωσιασμένος από τη δύναμη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας – Ποιος έκανε τη δήλωση

Εντυπωσιασμένος από τη δύναμη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας – Ποιος έκανε τη δήλωση

«Η συνεργασία μας είναι πραγματικά πολύ καλή. Και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ξεκινά την εκπαίδευση πιλότων F-35 το Σεπτέμβριο

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ξεκινά την εκπαίδευση πιλότων F-35 το Σεπτέμβριο

Η απόκτηση των F-35 είναι μέρος της στρατηγικής αναβάθμισης του στόλου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Κασμίρ: Ινδία – Πακιστάν – Ελλάδα – Τουρκία και οι στρατηγικές συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο

Κασμίρ: Ινδία – Πακιστάν – Ελλάδα – Τουρκία και οι στρατηγικές συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο

Αν η ένταση συνεχιστεί, οι επιπτώσεις θα φτάσουν έως τη Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας πως πλέον καμία κρίση δεν είναι "τοπική".

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Καταιγίδα στο Αιγαίο: Το ελληνικό θαλάσσιο drone-καμικάζι απέναντι στον τουρκικό στόλο

Καταιγίδα στο Αιγαίο: Το ελληνικό θαλάσσιο drone-καμικάζι απέναντι στον τουρκικό στόλο

Ανταγωνιστικό – προς τα τουρκικά ALBATROS.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η στρατηγική της διασποράς: Πώς η Ελλάδα ενισχύει την επιβίωση των αεροσκαφών της με παραδείγματα από Ουκρανία και ΗΠΑ

Η στρατηγική της διασποράς: Πώς η Ελλάδα ενισχύει την επιβίωση των αεροσκαφών της με παραδείγματα από Ουκρανία και ΗΠΑ

Η Ελλάδα, με την εκτεταμένη χρήση της διασποράς και την αναβάθμιση των αεροπορικών της βάσεων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale Vs TCG Anadolu: Η στρατηγική σύγκρουση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Rafale Vs TCG Anadolu: Η στρατηγική σύγκρουση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Αν βρεθεί απέναντι σε προηγμένα αεροσκάφη;

Ελληνοτουρκικά