ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τρόμος για ναυτικό αποκλεισμό μικρών νησιών του Αιγαίου – Στόχος το Αγαθονήσι!

Το ελληνικό Πεντάγωνο είναι έτοιμο για όλα – Σχέδια για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων!
Ελληνοτουρκικά: Τρόμος για ναυτικό αποκλεισμό μικρών νησιών του Αιγαίου – Στόχος το Αγαθονήσι!

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει ακάθεκτη η Τουρκία με τις προκλήσεις της, κάτι που έχει κάνει τους επιτελείς της εθνικής άμυνας να είναι σε ύψιστη κατάσταση επιφυλακής.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η γειτονική χώρα έχει τρία σχέδια, προκειμένου να συνεχίσει το έργο που έχει εδώ και πολλά χρόνια.

Αρχικά θέλει να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, με τα ΜΜΕ της Τουρκίας ήδη να κάνουν την προπαγάνδα τους, μιλώντας για χιλιάδες μετανάστες έτοιμους να περάσουν στον ελλαδικό χώρο.

Ωστόσο μέτρα έχουν παρθεί από την Ελλάδα, με τον φράχτη πλέον που έχει δημιουργηθεί να αγγίζει τα 140 χιλιόμετρα, ενώ σε διάφορα σημεία έχουν μεταφερθεί χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από κει και πέρα, υπάρχει το σενάριο για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο, με κινήσεις που κάνουν την Αθήνα να εκνευρίζεται αρκετά, προκειμένου να αντιδράσει πρώτη.

Αυτό θα ήθελε η Τουρκία να εκμεταλλευτεί και να εμφανιστεί ως θύμα, προκειμένου να δείξει αδυναμία στις άλλες χώρες που δεν τη στηρίζουν.

Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο με τις πτήσεις που γίνονται πάνω από την Κανδελιούσσα και την Κίναρο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τέλος, το χειρότερο σενάριο είναι ένα. Έχει να κάνει με το ναυτικό αποκλεισμό, κάποιου νησιού του Αιγαίου.

Μάλιστα τονίζεται ότι ένα από αυτά μπορεί να είναι το Αγαθονήσι, το οποίο έχει στοχοποιηθεί αρκετές φορές από τους Τούρκους.

Φυσικά το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με το Καστελόριζο, που έχει παίξει και αυτό μεγάλο ρόλο στα ελληνοτουρκικά.

Το θέμα είναι ότι όσο η Τουρκία συνεχίζει να τραβά το… σχοινί, τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα ανάμεσα στις δύο χώρες, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.