Ελληνοτουρκικά: Βίντεο-πρόκληση της Τουρκίας – «Γαλάζια Πατρίδα για εμάς το Αιγαίο!»


Χρήστος Μαγγίνας

Ελληνοτουρκικά: Βίντεο-πρόκληση της Τουρκίας – «Γαλάζια Πατρίδα για εμάς το Αιγαίο!»


Για ακόμη μια φορά προκαλεί η Τουρκία στα Ελληνοτουρκικά θέματα. Αυτή η φορά, σειρά είχε ένα βίντεο που δημοσίευσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των γειτόνων από άσκηση τους στο Αιγαίο που το αποκαλούν, Γαλάζια Πατρίδα!

Ελληνοτουρκικά: Ουκ ολίγες είναι οι φορές που η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο κάτι που δεν την εμπόδισε να το κάνει για ακόμα μια φορά μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των γειτόνων.

Με αφορμή την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε, με μήνυμά του στο Twitter, σε νέα προκλητική αναφορά.

«Ανεβάζοντας» βίντεο από την άσκηση έγραψε πως «Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειος και Αιγαίο είναι Γαλάζια Πατρίδα για εμάς».

Όπως αναφέρει το tweet η άσκηση που ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου 2021 στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο συνεχίζεται με επιτυχία. Η άσκηση λήγει σε δύο μέρες.

Πάντως σε σχέση με άλλες χρονιές, οι φωτογραφιίες από την άσκηση που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα είναι πολύ λιγότερες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Απίστευτη δήλωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Bρείτε τα με την Τουρκία για να μην έχετε επεισόδια σαν τα Ίμια»!

Προκλητική δήλωση από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος αντί να βάλει στη θέση της την Τουρκία, καλεί την Ελλάδα να τα βρει μαζί της για να μην έχει συνέπειες!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Στόλτενμπεργκ εξίσωσε την Ελλάδα με την Τουρκία στο ζήτημα των προκλήσεων!

Μάλιστα ο κ. Στόλτενμπεργκ που είχε προσκληθεί στο Κολλέγιο της Ευρώπης, κατόπιν πρόσκλησης της πρυτάνεως Φεντερίκα Μογκερίνι, αναφέρθηκε ειδικά στο σκηνικό έντασης του τελευταίου χρόνου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Υπάρχουν προφανείς διαφορές, αλλά νομίζω πως το σημαντικό για εμένα είναι να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το ΝΑΤΟ, ως πλατφόρμα για να περιορίσουμε τις διαφορές, να μειώσουμε την ένταση, να προλάβουμε μια κλιμάκωση», τόνισε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras