ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: «Βρώμικο» σχέδιο της Άγκυρας – Εμπλέκει τα Κατεχόμενα!

Ελληνοτουρκικά: Το «βρώμικο» σχέδιο σύνδεσης της ΑΟΖ των Κατεχομένων με την τουρκο-λιβυκή ΑΟΖ, δημιουργεί άλλον έναν τρομερό κίνδυνο για την Κύπρο.
Ελληνοτουρκικά: «Βρώμικο» σχέδιο της Άγκυρας – Εμπλέκει τα Κατεχόμενα!

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι φέρονται να ετοιμάζουν ξανά τετελεσμένα κατά της Ελλάδας, εμπλέκοντας τα Κατεχόμενα στην Κύπρο με τη Λιβύη (κυβέρνηση Τρίπολης), με την υπογραφή συμφωνίας καθορισμού θαλασσίων περιοχών.

Ελληνοτουρκικά: Το «βρώμικο» σχέδιο σύνδεσης της ΑΟΖ των Κατεχομένων με την τουρκο-λιβυκή ΑΟΖ, δημιουργεί άλλον έναν τρομερό κίνδυνο για την Κύπρο.

Ελπίζουμε πως το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι ενήμερο τις άνομες συμφωνίες Τουρκοκύπριων και Λίβυων στην Τρίπολη, ενώ πρόσφατες τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για σχέδιο ναρκοθέτησης περιοχών ευθύνης και συμφερόντων της Τουρκίας το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Σκάνδαλο λένε οι Τούρκοι! Το Ριάντ βάζει Έλληνες πιλότους στα F-15

Ο Ακαδημαϊκός, Ερευνητής, Συγγραφέας και πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν Δρ. Ata Atun υποτιμώντας Ελλάδα και Κύπρο, θεωρεί ως σίγουρο για την Άγκυρα, ότι “Ελλάδα και ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν είναι σε θέση να πολεμήσουν με την Τουρκία, ενώ Ισραήλ, Γαλλία και Αίγυπτος δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα σε οποιαδήποτε περίπτωση».

Προφανώς ο ίδιος ξεχνά την μακραίωνη ελληνική ιστορία, στην οποία σχεδόν πάντα ήμασταν μόνοι μας αλλά δεν φοβηθήκαμε ποτέ να τα βάλουμε ακόμα και με αυτοκρατορίες.

Ο Τούρκος πολιτικός σύμβουλος του Ερντογάν, ξεχνά επίσης ότι η χώρα του ήταν ο «επιτήδειος ουδέτερος» στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κατά του φασισμού (1939-1945).

Ο ίδιος τονίζει ότι, «οι παράκτιες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου δεν ενδιαφέρονται για το Κυπριακό, ενώ τα τελευταία 60 χρόνια, η Τουρκία διασφάλιζε την περιφερειακή ασφάλεια της περιοχής.

Η πολιτική της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστεί και το 2021.

Λιβύη και Βόρεια Κύπρο υπέγραψαν συμφωνία για οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας για να αποτρέψουν την οποιαδήποτε παράνομη δράση εντός της επικράτειάς τους στα όρια της δικαιοδοσίας τους.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να δρα με δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το 2021, ενώ θα επιβάλλει μια πιο αποτελεσματική τουρκική κυριαρχία», τόνισε ο ίδιος.

Έτερος Τούρκος Καθηγητής με το όνομα Σολομών Κιζιλτοπράκ σημειώνει ότι η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Τουρκία έχουν το δίκαιο με το μέρος τους στην Α. Μεσόγειο και για αυτό θα λάβουν τα περισσότερα κέρδη (ΑΟΖ) λόγω των ορθολογικών απαιτήσεων τους, κάτι που δεν συμβαίνει όμως στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά – Ελλάδα & Σαουδική Αραβία «συσφίγγουν» τις σχέσεις τους: F-15 για κοινές ασκήσεις στη Σούδα!

Ο ίδιος θέτει επίσης το ερώτημα ποια δουλειά ακριβώς έχουν σε Λιβύη και Α. Μεσόγειο, ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, ενώ κατηγορεί τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία ως ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον στρατηγό Χαφτάρ στην Λιβύη.

«Η Γαλλία, η οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα στην περιοχή, διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, ο 6ος στόλος των ΗΠΑ αναπτύσσεται στη Σικελία για τον έλεγχο της Μεσογείου και η Ρωσία οχυρώνει συνεχώς τη βάση της Ταρτούς στη Λατάκια.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να καθίσει παθητικά να παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις και θα δράσει για την προστασία των τουρκικών εθνικών συμφερόντων», κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η Τουρκία προσπαθεί εναγωνίως να νομιμοποιήσει τη ναυτική συμφωνία με την Λιβύη, να εξαναγκάσει την Ελλάδα να μην ανακηρύξει ΑΟΖ και τέλος να βάλει τον εαυτό της «από το παράθυρο» στα ενεργειακά σχέδια της περιοχής, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι.

Η Άγκυρα προσπαθεί να ελέγξει όμως ουσιαστικά, σχεδόν ολόκληρη την Α. Μεσόγειο, μαζί με την διέλευση όλων των σκαφών από μια τεράστια περιοχή.

Όλα αυτά είναι όμως «παλάτια στην άμμο» αφού έχουν μοιρασθεί και δοθεί όλα τα «φιλέτα» της περιοχής σε ενεργειακούς κολοσσούς εδώ και χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει επουδενί , ούτε από το καθεστώς Ερντογάν.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: «Βρώμικο» σχέδιο της Άγκυρας – Εμπλέκει τα Κατεχόμενα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.