Ελληνοτουρκικά: Επίθεση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Γαλλία και Γερμανία, επειδή στηρίζουν την Ελλάδα. Τι ακριβώς είπε.

«Χτύπησε» και πάλι ο Ερντογάν, με «πυρά» κατά Γαλλίας και Γερμανίας, επειδή μας στηρίζουν.

Ελληνοτουρκικά: Επίθεση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Γαλλία και Γερμανία, επειδή στηρίζουν την Ελλάδα.

Την ώρα που η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας συνεχίζει να ασχολείται με τη δική μας χώρα. Ενώ Ερντογάν και Πούτιν είχαν κρυφή ατζέντα για την Ελλάδα, ο πρώτος ενοχλείται από τη στήριξη ισχυρών χωρών της Ευρώπης

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει «επενδύσει» σε ισχυρές συμμαχίες με χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και η Κύπρος γεγονός που δεν αρέσει στους Τούρκους.

Παράλληλα την Τουρκία πείραξε και η στήριξη της Γερμανίας στην χώρα μας, η θέση της οποίας είναι πως «… η αμφισβήτηση κυριαρχίας δεν είναι αποδεκτή», με την Τουρκία να απαντά με θρασύτατο τρόπο ως εξής: «Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία της χώρας μας», σχολίασαν οι Τούρκοι, μεταξύ άλλων.

Αυτή τη φορά ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «Δυστυχώς Γερμανία και Γαλλία μετατρέπονται σε όργανα ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν την χώρα μας με ανακριβείς δηλώσεις και να κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα που κάνει η Ελλάδα, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο. Είναι ξεκάθαρη η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα Ελλάδας κι Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον Οθωμανολόγο, Δημήτρη Σταθακόπουλο ο Ερντογάν βρίσκεται σε εκνευρισμό γιατί ενώ περίμενε στήριξη από τους «μεγάλους» της Ευρώπης, βλέπει να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Οσον αφορά το τουρκικό γεωτρύπανο στη Μεσόγειο που αναμένεται να ξεκινήσει την πορεία του στις 9 Αυγούστου, ο κ. Σταθακόπουλος εξήγησε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Κι αυτό εξήγησε πως η Ελλάδα θα είναι προετοιμασμένη να το αντιμετωπίσει κατάλληλα, όπως συνέβη το 2020 με το Oruc Reis. Παράλληλα τόνισε ότι σύμμαχος της χώρας αυτή τη φορά είναι ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή προς την Τουρκία από τη διεθνή κοινότητα, που είναι αντίθετη με αυτές τις πρακτικές.

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για την Τουρκία