ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ενεργοποιούν τους ρωσικούς S-400 οι Τούρκοι και κάνουν έξαλλους τους Αμερικανούς

Η Ουάσιγκτον απέβαλε την Τουρκία από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.
Ενεργοποιούν τους ρωσικούς S-400 οι Τούρκοι και κάνουν έξαλλους τους Αμερικανούς

Ενεργοποιούν τους ρωσικούς S-400 οι Τούρκοι και φαίνεται πως κάνουν έξαλλους τους Αμερικανούς με αυτή τους την ενέργεια.

Η Τουρκία είναι πιθανό να ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400 στα συνορά της με το Ιράκ, εναντίον των Κούρδων στο ιρακινό Κουρδιστάν, σημειώνει το έγκυρο αμερικανικό businessinsider.gr.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, οι ρωσικοί S-400 θα ενεργοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν drone πριν αυτά εισέλθουν στο έδαφος της Τουρκίας όμως το ρωσικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Ουάσιγκτον απέβαλε την Τουρκία από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα των ρωσικών S-400, τους οποίους η Τουρκία ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ενεργοποιήσει.

Στο αμερικανικό δημοσίευμα τονίζεται ότι η Τουρκία έβαλε σε λειτουργία μόνο μία φορά στο παρελθόν του S-400, το 2019, για να τεστάρει τα τουρκικά F-16 και F-4 απέναντι στο ρωσικό σύστημα.

Ενεργοποιούν τους ρωσικούς S-400 οι Τούρκοι και κάνουν έξαλλους τους Αμερικανούς

Σύμφωνα με τον Αλί Μπακίρ, Τούρκο καθηγητή και αναλυτή στο Ibn Khaldon Center του Κατάρ, η πιθανή ενεργοποίηση των S-400 είναι ίσως στρέφεται ενάντια στους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Σουλεϊμάν Οζερέν, λέκτορας στο American University τονίζει πως μία πιθανή ενεργοποίηση των S-400 γίνεται για εσωτερική κατανάλωση από τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερνογάν, το κόμμα του οποίου ήταν αυτό που αγόρασε τους S-400.

Μία τέτοια εξέλιξη θα βαθύνει περισσότερο το χάσμα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, ενώ θα θεωρηθεί και μήνυμα προς την Ρωσία, ότι η συμμαχία με τη Μόσχα είναι πλήρως εδραιωμένη.

Διαβάστε περισσότερα θέματα γεωστρατηγικής και άμυνας στο geostratigika.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Μυστήριο με το ταξίδι του στις ΗΠΑ – Δυσφορία από την Αμερική;

Τώρα: Περίεργα παιχνίδια των Τούρκων στο Καστελόριζο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ενεργοποιούν τους ρωσικούς S-400 οι Τούρκοι και κάνουν έξαλλους τους Αμερικανούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.