Τεράστιο επικοινωνιακό φάουλ από τον Δήμαρχο Αθηναίων και την κυβέρνηση, το να επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή για Τούρκο αξιωματούχο, την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε προκλητικότατες ενέργειες.

Τεράστιο επικοινωνιακό φάουλ από τον Δήμαρχο Αθηναίων και την κυβέρνηση, η πρόσκληση και θερμή υποδοχή για Τούρκο αξιωματούχο, την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε προκλητικότατες ενέργειες.

Με αγκαλιές και ασπασμούς υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο Κώστας Μπακογιάννης, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι έφτασαν σε τέτοιο σημείο αποθράσυνσης που επιχειρούν να γκριζάρουν το θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης, επικαλούμενοι το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει εντελώς τη μπάλα σε διπλωματικό και επικοινωνιακό επίπεδο, αφού ο Ερντογάν από το πουθενά ανακοινώνει συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μπακογιάννης κάνει φιέστα ελληνοτουρκικής «φιλίας» στην Αθήνα και ο Νίκος Δένδιας αρκείται σε επαναλαμβανόμενα διαβήματα που αποτελούν μια τρύπα στο νερό.

Κάποια μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να δικαιολογήσουν την επίσημη πρόσκληση του Εκρέμ Ιμάμογλου από τον Δήμαρχο Αθηναίων, αναφέροντας πως πρόκειται για το αντίπαλο δέος του Ερντογάν και πιθανό πρόεδρο της Τουρκίας στο μέλλον.

Πραγματικά προκαλεί απορία το πως μπορεί να χαρακτηριστεί ως σοφή διπλωματική κίνηση, η πρόσκληση ενός κεμαλιστή πολιτικού, μόνο και μόνο επειδή είναι πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν. Ως κεμαλιστής έχει θέσεις που είναι το ίδιο, αν όχι και περισσότερο εχθρικές προς την Ελλάδα. Οι μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνισμού έλαβαν χώρα, από πολιτικές βασισμένες στην κεμαλιστική ιδεολογία.

Οι αμερικανόπληκτοι πολιτικοί που βρίσκονται στα ηνία της χώρας μας, απλώνουν γέφυρες «φιλίας» προς τους εκλεκτούς της δύσης κεμαλιστές, δίχως να υπολογίζουν πως αν έρθουν αυτοί στα πράγματα, η δύση πιθανότατα θα φανεί εξαιρετικά γενναιόδωρη μαζί τους, εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων.

Άλλα και σε καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο, είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό να δίνεις εικόνα… εναγκαλισμών την ίδια στιγμή που μια Τουρκική φρεγάτα σεργιανίζει μερικά μίλια από την Κρήτη!

Σε αυτή τη συνάντηση δημάρχων, θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τις απόψεις του Εκρέμ Ιμάμογλου γι’ αυτό που συμβαίνει στην Κρήτη αυτές τις μέρες και γενικότερα για το πώς αντιλαμβάνεται τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ. Αφού οι κυβερνητικοί πιστεύουν πως θα είναι ο αυριανός πρόεδρος της Τουρκίας, αυτά θα έπρεπε να τους απασχολούν. Και όχι η συνεργασία των δύο πόλεων σε τομείς όπως ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση της… κλιματικής αλλαγής