Ένοπλες Δυνάμεις: Απόλυτη υπέροχη έδειξε η ΝΕΜΕΣΙΣ 2020

Με τη συμμετοχή πλωτών και πτητικών μέσων από έξι χώρες πραγματοποιήθηκε χθες η πολυεθνική άσκηση «NEMEΣΙΣ 2020», εντός των θαλασσοτεμαχίων 1 και 2 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ). Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι «στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 22 πλωτά και 10 πτητικά μέσα από την Κύπρο, τη Γαλλία,...

Με τη συμμετοχή πλωτών και πτητικών μέσων από έξι χώρες πραγματοποιήθηκε χθες η πολυεθνική άσκηση «NEMEΣΙΣ 2020», εντός των θαλασσοτεμαχίων 1 και 2 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ).

Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι «στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 22 πλωτά και 10 πτητικά μέσα από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, και την Ιταλία, καθώς και έξι πλοία ιδιωτικών εταιρειών.

Στην άσκηση συμμετείχαν 1 φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, 1 φρεγάτα του Γαλλικού Ναυτικού, 1 φρεγάτα του Ιταλικού Ναυτικού, 2 πλοία του Βρετανικού Ναυτικού, 3 πολεμικά πλοία της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ και 3 περιπολικά σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βελόπουλος: «Αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα βυθίσει το Oruc Reis» (vids)

Το Δεξαμενόπλοιο «ALEXANDRIA» της εταιρείας PETRONAV, που χρηματοδοτείται από την ΕMSA, η πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων «TUNGSTEN EXPLORER», καθώς και 1 σκάφος της εταιρείας VSS Vasiliko, 1 σκάφος της εταιρείας VTS Vasiliko και 2 σκάφη της εταιρείας EDT Offshore για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης και πυρόσβεσης.

Συμμετείχαν επίσης 3 ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας (1 από τη ΜΑΕΠ και 2 από τη 460 ΜΕΔ/ΓΕΕΦ), 3 ελικόπτερα του Ην. Βασιλείου, 1 Γαλλικό ελικόπτερο καθώς και 3 Αεροσκάφη (1 Ελληνικό C-130, 1 Αμερικανικό P-8 και 1 από το Τμήμα Δασών).

Πηγή: veteranos.gr