Ένοπλες Δυνάμεις: Άρχισε η άσκησης «DYMR 20»


Διονύσης Αντωνέλλος

Ένοπλες Δυνάμεις: Άρχισε η άσκησης «DYMR 20»


Το Ναυτικό Συντελεστή Δύναμης Απόκρισης του ΝΑΤΟ (NRF / M) δοκιμάζει Exercise Dynamic Mariner και τη διαλειτουργικότητα με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ενισχύοντας την ευελιξία και βελτιώνοντας την ικανότητα συνεργασίας μεταξύ των Συμμαχικών εθνών. Θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου 2020.

Η άσκηση DYMR 20 συγκεντρώνει 31 επιφανειακά πλοία, 1 υποβρύχιο, 3 θαλάσσια περιπολικά αεροσκάφη και άλλα αεροπορικά μέσα καθώς και προσωπικό, από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το DYMR20 διευθύνεται από τη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει το Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2) και το Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2), δύο από τις Μόνιμες Δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε ενεργό καθήκον που συμβάλλουν στη συλλογική άμυνα της Συμμαχίας σε μόνιμη βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοπλες Δυνάμεις: Μάχη Αμερικανών και Γερμανών για τους εξοπλισμούς του ΠΝ

Η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ έγκειται στην ικανότητα των στοιχείων των Μόνιμων Δυνάμεων και της Εθνικής Δύναμης Αντίδρασης να ενώνονται γρήγορα με εθνικές δυνάμεις και ομάδες εργασίας υψηλής ετοιμότητας, υψηλής ικανότητας. Η τακτική εκπαίδευση μεταξύ αυτών των ομάδων είναι ένας πολλαπλασιαστής δύναμης και παρέχει μια συλλογικά εκπαιδευμένη και διαλειτουργική ικανότητα που το ΝΑΤΟ μπορεί να αναπτύξει με αυτοπεποίθηση εάν είναι απαραίτητο.

Η Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) είναι μια πολύ έτοιμη και τεχνολογικά προηγμένη, πολυεθνική δύναμη που αποτελείται από στοιχεία εδάφους, αέρα, θαλάσσιων και Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) που η Συμμαχία μπορεί να αναπτύξει γρήγορα, όπου χρειάζεται.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news