Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται ανταλλακτικά αξίας 5 εκατ. ευρώ για την Αεροπορία Στρατού!


Κώστας Παπαδόπουλος

Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται ανταλλακτικά αξίας 5 εκατ. ευρώ για την Αεροπορία Στρατού!


Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην Ελλάδα με την απόκτηση ανταλλακτικών ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από το τεχνικό απόθεμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Αεροπορία Στρατού και τα ΑΗ-64Α.

Ένοπλες Δυνάμεις: Η αξία των ανταλλακτικών είναι διπλάσιας τουλάχιστον αξίας συγκριτικά με το κόστος το οποίο θα καταβάλει η ελληνική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά – Ισραήλ: «Μαζί με ΗΑΕ και Ελλάδα θα… τελειώσουμε την Τουρκία»

Η έλευση του όγκου των ανταλλακτικών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή επαρκούς αριθμού κρίσιμων συγκροτημάτων και υποσυγκροτημάτων των ελικοπτέρων δίνοντας τους τεχνική ροή ανταλλακτικών για την επόμενη δεκαετία. Αδιαμφισβήτητα, θα δώσει μεγάλες τεχνικές ανάσες στα ελληνικά Apache.

Πηγή: defencenet.gr

Ένοπλες Δυνάμεις: Με ισραηλινούς SPIKE SR και Kornet τέλος τα τουρκικά άρματα

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των SPIKE SR σε ασκήσεις στην Εσθονία αύξησαν τους υποστηρικτές στο ΓΕΕΘΑ των συγκεκριμένων ισραηλινών αντιαρματικών πυραύλων.

Ο ισραηλινός αντιαρματικός πύραυλος SPIKE SR, για την ευρωπαϊκή αγορά, παράγεται και πωλείται από την EuroSpike, η οποία είναι κοινοπραξία μεταξύ της ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defense System και των δύο γερμανικών εταιρειών Diehl Defense και Rheinmettal Defense.

Τουρκία: Απίστευτη παραδοχή! Πέντε ελληνικά F-16 διαλύουν τα Bayraktar μας

Ο εσθονικός στρατός πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες δοκιμές του πυραύλου.

Σύμφωνα με ισραηλινές πληροφορίες, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 33.000 πύραυλοι έχουν παραδοθεί παγκοσμίως και σχεδόν 5.500 από αυτούς έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις ή πραγματικές συνθήκες μάχης.

Ο ινδικός στρατός σκοπεύει να αποκτήσει τους ισραηλινούς αντιαρματικούς πυραύλους με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων του στα σύνορα με την Κίνα.

Το SPIKE SR χρησιμοποιεί την τεχνολογία διπλής ηλεκτρο-οπτικής (ημέρα/νύχτα) πλατφόρμας 3ης γενιάς σε έναν ευέλικτο ελαφρύ πύραυλο πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πεζικό ή από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα του SPIKE SR είναι το χαμηλό βάρος του (σ.σ. οκτώ κιλά) σε συνδυασμό με το μικρό χρονικό διάστημα από την ενεργοποίηση έως τη λειτουργική ετοιμότητα του όπλου, ιδανικό για στόχους που εκτίθενται μόνο για λίγο. Έχει εμβέλεια από 50 μέτρα έως 1,5 χλμ.

Bloomberg: Ο Ερντογάν πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ήδη του πολύ καλούς ρωσικούς αντιαρματικούς Kornet, με μέγιστο βεληνεκές τα 5.500 μέτρα την ημέρα και τα 3.500 μέτρα τη νύκτα.

Ο συνδυασμός των SPIKE SR και των Kornet κάνει αδιαπέραστο των Έβρο για τα τουρκικά άρματα.


Sportime Extras