Ένοπλες Δυνάμεις: Τα «εξύπνα πυρομαχικά» Switchblade 600 εξετάζουν ανώτερα κλιμάκια του ελληνικού Στρατού για τις προκεχωρημένες δυνάμεις.

Στα υπέρ του Switchblade 600 είναι πως είναι εύκολα μεταφερόμενο ακόμα και από δύο άτομα με στόχο όλα τα ελαφρά οχήματα και κατά προσωπικού.

Σύμφωνα με το AeroVironment, το «έξυπνο πυρομαχικό» μπορεί να στοχεύσει ελαφριά θωρακισμένα οχήματα αλλά και σταθερούς στόχους.

Το Switchblade 600 μπορεί να εκτοξευτεί τόσο από το έδαφος όσο και από πλατφόρμες αέρα ή εδάφους.

Ζυγίζει 54.4 κιλά (συνολικά, πλήρως φορτωμένο), μπορεί να είναι πλήρως «μάχιμο» σε μόλις 10 λεπτά, έχει εμβέλεια 40 χλμ. και ταχύτητα 185 χλμ την ώρα.

Το νέο αμερικανικό drone Switchblade 600 είναι μεγαλύτερο, ταχύτερο και ικανότερο από τον προκατοχό του Switchblade 300 το οποίο αναπτύχθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το «επαναστατικό» με το συγκεκριμένο καμικάζι drone είναι ότι το Switchblade διαθέτει τη λειτουργία «wave off» που επιτρέπει στον χειριστή να ακυρώσει την επίθεση μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν την επίτευξη του στόχου και να επιλέξει ξανά νέο στόχο ή τον ίδιο από άλλη γωνία.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές το συγκεκριμένο μικρό, καμικάζι drone της κατηγορίας των «ιπτάμενων πυρομαχικών» θεωρείται ιδανικό για απόκτηση από τον ελληνικό στρατό.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Υψηλά κλιμάκια εξετάζουν τα έξυπνα πυρομαχικά Switchblade 600

Ένοπλες Δυνάμεις: Έλληνας βετεράνος δόρισε 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικά