Ένοπλες Δυνάμεις: Τα πρώτα 80 Μ1117 έρχονται στην Ελλάδα με τις εξελίξεις λόγω κορονοϊού να φρενάρουν την έλευση τους από το Βισμπάντεν.

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα πρώτα 80 Μ1117 έρχονται στην Ελλάδα με τις εξελίξεις λόγω κορονοϊού να φρενάρουν την έλευση τους από το Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Το Αμερικανικό Κονγκρέσο ενέκρινε την πώληση 1.200 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων 4Χ4 τύπου Μ1117 Guardian στην Ελλάδα, αντί περίπου 85 εκ. ευρώ, με κόστος περίπου 71.000 ευρώ το ένα, χωρίς οπλισμό.

Μία σκέψη θα ήταν η τοποθέτηση των δολοφονικών Spike NLOS στα οχήματα αυτά, ώστε να αυξηθεί δραστικά η ισχύς τους, ειδικά στα νησιά.

Το ισραηλινό Spike-NLOS για αποστάσεις έως τα 25.000 μέτρα εξετάζεται θερμά από το ΓΕΣ.

Ήδη οι ισραηλινοί προσφέρουν συμπαραγωγή του συστήματος στην Πολωνία κι εμφανίζονται εξαιρετικά θετικοί για την σύναψη ανάλογης συμφωνίας και με την Ελλάδα.

Τα βλήματα αυτά μπορούν να είναι φορητά σε οχήματα, επιθετικά ελικόπτερα, ταχύπλοα, ενώ διαθέτουν ηλεκτροπτικό σύστημα καθοδήγησης (E/O) ή σύστημα καθοδήγησης οπτικών ινών (F/O) και μπορούν να βάλουν κατά αρμάτων και κατά στόχων επιφανείας.

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα πρώτα 80 έρχονται στην Ελλάδα με τις εξελίξεις λόγω κορονοϊού να φρενάρουν την έλευση τους από το Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Oι ισραηλινοί πύραυλοι Spike NLOS θα αποτελέσουν «κίνδυνο-θάνατο» και για τα σχέδια των Τούρκων στον Έβρο.

Οι Τούρκοι διαφημίζουν ιδιαίτερα τo αμφίβιο όχημα ZAHA το οποίο, όπως λένε, κινείται σε νερό και στεριά και μεταφέρει στρατιώτες παντού.

Το Zaha MAV μπορεί να επανδρωθεί από πλήρωμα τριών μελών και να μεταφέρει έως 18 στρατιώτες, ενώ οι Τούρκοι σκοπεύουν να το αναπτύξουν και στον Έβρο.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων οχημάτων κάνει απαραίτητη την αγορά από την Ελλάδα των Spike NLOS.

Διαβάστε επίσης:

Toύρκοι: Απέτυχαν οι Αμερικανοί με τις φρεγάτες – Είναι αυτές που δίνουν στην Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Στέλνουν άμεσα 4 Rafale οι Γάλλοι – Θα πετούν σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.