F-35 Ελληνοτουρκικά: Γιατί τα έξι τούρκικα F-35 δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, αν και η Αθήνα τα ζήτησε και γιατί δεν θα πάρουμε μεταχειρισμένα.

Από την «τρικυμία» δεν γλίτωσε ούτε το πρόγραμμα των F-35. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, «προσαρμόστηκαν όλα τα προγράμματα εργασίας των εργαζομένων, διατηρώντας

Ο κορονοϊός έχει μεγάλες συνέπειες τόσο στην καθημερινή μας ζωή όσο και στην λειτουργία των επιχειρήσεων, με τους κολοσσούς της παγκόσμιας βιομηχανίας να αναθεωρούν τις προβλέψεις τους αλλά και τους όρους παραγωγής.

Από την «τρικυμία» δεν γλίτωσε ούτε το πρόγραμμα των F-35 καθώς σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, «προσαρμόστηκαν όλα τα προγράμματα εργασίας των εργαζομένων, διατηρώντας εξειδικευμένες δεξιότητες των εργαζομένων και παρέχοντας ταχείες πληρωμές σε μικρούς και ευάλωτους προμηθευτές. Η Lockheed Martin παρείχε ταχείες πληρωμές σε περισσότερους από 400 προμηθευτές F-35 σε 45 πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικά υποβρύχια: Ναρκοθετούν το Καστελόριζο και την Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι;

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για φέτος υπολογιζόταν η παραγωγή συνολικά 141 F-35. Όμως, λόγω του κορονοϊού COVID-19 τον Μάιο αναθεωρήθηκε ο ετήσιος στόχος παράδοσης σε 123 αεροσκάφη για να αποτραπεί στρατηγικά η αύξηση του κόστους παραγωγής και να ανασχεθούν μελλοντικές καθυστερήσεις ή διακοπές στην ροή.

Το τελευταίο μαχητικό 5ης γενιάς τύπου F-35A (CTOL) κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της ιταλικής Cameri και παραδόθηκε στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία. Το 2020, παραδόθηκαν 74 F-35 στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, 31 σε χώρες που συμμετέχουν στον πρόγραμμα παραγωγής και 18 σε πελάτες εκτός προγράμματος.

Πηγή: enikos.gr

Απασφάλισε το ΓΕΕΘΑ – Δίνει τα πάντα για να την ενισχύσει

Rafale, F-35, Meteor, Scalp αλλά και ότι άλλο χρειάζεται ή ζητείται υλοποιείται άμεσα απο το ΓΕΕΘΑ.

Πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, μιλώντας στο Sportime, ανέφεραν πως όσα χρόνια βρίσκονται στις επάλξεις δεν έχουν συναντήσει τέτοια αμεσότητα στην υλοποίηση των αιτημάτων τους, ακόμα και των πιο απλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SPICE: Οι ισραηλινές έξυπνες βόμβες της Πολεμικής Αεροπορίας που θα διαλύσουν τους Τούρκους

Η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ελληνικής πολεμικής μηχανής και γίνονται τα πάντα για να λειτουργούν όλα ρολόι.

Μετά από πολλά χρόνια ελλείψεων φαίνεται πως κάτι έχει αλλάξει στην Π.Α., σε σημείο τέτοιο που κάνει πολλούς στους κόλπους της να… τρίβουν τα μάτια τους.

Το ίδιο θα γίνει και με το Πολεμικό Ναυτικό, όπου η επιλογή των φρεγατών αλλά και των πλοίων ενδιάμεσης λύσης θα είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, όπως κάνει πάντα το Π.Ν..

Μάλιστα να πούμε σε αυτό το σημείο πως η απόφαση του Π.Ν. πάντα έμπαινε στο μικροσκόπιο και άλλων ναυτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο, οι ηγεσίες των οποίων γνωρίζουν πως σε όποιο πλοίο και σε όποιο οπλισμό καταλήξει το Πολεμικό Ναυτικό, θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός της αγοράς.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός το ότι ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Βρετανία και Γερμανία μάχονται σώμα με σώμα για να προχωρήσουν οι προτάσεις τους, αφού οι φρεγάτες που θα προκριθούν θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για την πολεμική βιομηχανία της χώρας επιλογής.