Επιβεβαίωση Sportime: Και το Ισραήλ στο παιχνίδι – Παίρνουμε τους δολοφόνους SPIKE NLOS


Διονύσης Αντωνέλλος

Επιβεβαίωση Sportime: Και το Ισραήλ στο παιχνίδι – Παίρνουμε τους δολοφόνους SPIKE NLOS


Ένοπλες Δυνάμεις: Η Ελλάδα θέλει το Ισραήλ να εκσυγχρονίσει την αεροπορική του δύναμη, με την Αθήνα να βρίσκεται λίγο πριν την υπογραφή για την αγορά των δολοφονικών ισραηλινών πυραύλων SPIKE NLOS.

Όπως έγραφε το sportime.gr, ήδη από τις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το mk.ru «oι ελληνικές αρχές, εν μέσω εδαφικών διαφορών με την Τουρκία, διαπραγματεύονται με την Ιερουσαλήμ σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας».

Οι Ρώσοι επικαλούνταν το calcalist.co.il, το οποίο σημείωνε πως «η Αθήνα διαπραγματεύεται με την ισραηλινή Elbit Maarahot σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων Apache και την αγορά πυραύλων SPIKE NLOS».

Στο ΓΕΣ εξετάζουν κάθε πτυχή συνεργασίας με την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία, με το ενδιαφέρον των ελληνικών δυνάμεων για το πυραυλικό σύστημα SPIKE NLOS να επιβεβαιώνονται και από δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη των ελληνικών αρχών με εκπροσώπους της εταιρείας παραγωγής του πυραυλικού συστήματος αλλά και της εταιρείας PLASAN που έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά απόκτησης της ΕΛΒΟ.

Τα αντιαρματικά βλήματα Spike της ισραηλινής Rafael με εμβέλεια από 800 μέτρα έως 25 χλμ. είναι ένας game changer που δεν περνά απαρατήρητος από τους Έλληνες αξιωματούχους.

Τα βλήματα αυτά μπορούν να είναι φορητά σε οχήματα, επιθετικά ελικόπτερα, ταχύπλοα, ενώ διαθέτουν ηλεκτροπτικό σύστημα καθοδήγησης (E/O) ή σύστημα καθοδήγησης οπτικών ινών (F/O).

Το Spike-NLOS με εμβέλεια άνω των 25.000 μέτρων (σ.σ. ενώ όλοι οι άλλοι πύραυλοι έχουν εμβέλεια 8-10 χλμ.) έχει πιστοποιηθεί για τα Apache ενώ μπορεί να πιστοποιηθούν και για τα Kiwova, τα οποία διαθέτει η Ελλάδα.

Τα βλήματα αυτά μπορούν να βάλουν κατά αρμάτων και κατά στόχων επιφανείας.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Τουρκία: Η Σαουδική Αραβία «πνίγει» τον Ερντογάν – «Ολικό μποϊκοτάζ!»

Ελληνοτουρκικά: Θέλουν νέο Ναγκόρνο Καραμπάχ στην Αν.Μεσόγειο οι σύμβουλοι Ερντογάν!

Oruc Reis: Πάνε για πόλεμο με την Ελλάδα οι Τούρκοι – Στέλνουν τo Oruc Reis στην Κρήτη


Sportime Extras