Έρχεται παραίτηση βόμβα Τσαβούσογλου στην Τουρκία; Τι λέει η Άγκυρα

Την παραίτηση του Τσαβούσογλου αποκάλυψε δημοσίευμα της Deutsche Welle. Τι απαντά η Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Την παραίτηση βόμβα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε η τουρκική έκδοση της  Deutsche Welle, κάτι που προκάλεσε ανάστατωση στην Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως περνάει δύσκολες ώρες, καθώς ο Υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κίνηση του να απελάσει τους πρέσβεις 10 κρατών έπειτα από τη δήλωση συμπαράστασης προς τον προφυλακιστέο Τούρκο ακτιβιστή, Οσμάν Καβάλα.

Ο Τσαβούσογλου, φέρεται να ένιωσε πως ο Ερντογάν μπαίνει στα δικά του χωράφια δυσκολεύοντας το έργο του αλλά και τις σχέσεις της Τουρκίας σε διεθνή επίπεδο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο ίδιος έγινε έξαλλος μόλις έμαθε το γεγονός κάτι που τον οδήγησε να καλέσει άμεσα στο τηλέφωνο τον Ερντογάν και να του κάνει γνωστό πως σκοπεύει να παραιτηθεί.

Φυσικά αυτό δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τον Τούρκο πρόεδρο που είχε πάρει ήδη την απόφαση του και έμοιαζε να ήταν αμετάκλητη.

Τότε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπάθησε να τον πείσει να περιμένει να επιστρέψει από τη Νότια Κορέα όπου και βρισκόταν, προτού ανακοινώσει κάτι επίσημα, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Με αυτόν τον τρόπο οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άντρες φαίνεται πως περνούν φουρτούνες καθώς ο Τούρκος Υπουργός επιθυμεί να το τραβήξει στα άκρα!

Βέβαια, όλα αυτά όπως αναμενόταν, διαψεύστηκαν από τον Τούρκο Κυβερνητικό εκπρόσωπο, Φαχρετίν Αλτούν, που έδειξε άμεσα την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.

«Ο υπουργός των Εξωτερικών μας διέψευσε αυτήν τη δήθεν είδηση xθες το βράδυ. Παρόλα αυτά, επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας ήταν να είστε δημοσιογράφοι, θα αποσύρατε αυτές τις ειδήσεις και θα ζητούσατε συγγνώμη. Δεν μεταδίδετε μόνο “ψευδείς ειδήσεις”, δηλητηριάζετε και τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλτούν.