Ερντογάν: Απίστευτο! Δείτε την συνοδεία του για να πάει σε ένα τζαμί


Διονύσης Αντωνέλλος

Ερντογάν: Απίστευτο! Δείτε την συνοδεία του για να πάει σε ένα τζαμί


Ερντογάν: Απίστευτο! Δείτε την συνοδεία που χρειάζεται για να πάει σε ένα τζαμί ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με μία… πρόχειρη καταμέτρηση χρειάζονται περί τα 75 αυτοκίνητα φρουρά (σ.σ. και μία μηχανή) για μία απλή μετακίνηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν τον λες και λαοφίλητο.

Άχρηστα τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στα Bayraktar, υποστηρίζει ο ο διευθύνων σύμβουλος της BAYKAR DEFENSE, Haluk Bayraktar.

Όπως δήλωσε ο Haluk Bayraktar «τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμων δεν μπορούσαν να σταματήσουν τα TB2 ακόμη και μετά απο 1 ώρα παρεμβολών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Haluk Bayraktar τόνισε ότι οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει σύστημά αντιμετώπισης του ηλεκτρονικού πολέμου στα Bayraktar, ώστε να «είναι πάντα στον αέρα».

Την ίδια ώρα, ο Haluk Bayraktar ανακοίνωσε ότι το τουρκικό επιθετικό drone AKINCI θα παραδοθεί πρώτα στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία και στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Το AKINCI θα έχει άνοιγμα φτερών 20 μέτρων και πολυάριθμους σταθμούς πυρομαχικών. Θα μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 24 ώρες σε υψόμετρο 40.000 πόδια και να μεταφέρει 1.350 κιλά ωφέλιμου φορτίου.

Πάντως σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια, «όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν».

Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συβμεί κάτι τέτοι θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».

Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όπως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»

Διαβάστε επίσης:

Toύρκοι: Άχρηστα τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στα Bayraktar

Ελληνοτουρκικά: Βγήκαν ξανά τα ελληνικά υποβρύχια – Άγχος στην Άγκυρα

Ερντογάν: Απίστευτο! Δείτε την συνοδεία του για να πάει σε ένα τζαμί

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news