ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: Από τις λιποθυμίες τώρα… πετάει στο διάστημα! (vid)

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρώτη διαστημική αποστολή της Τουρκίας, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε.
Ερντογάν: Από τις λιποθυμίες τώρα… πετάει στο διάστημα! (vid)

Την ώρα που η φημολογία για την σοβαρότητά της κατάστασης της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δίνει και παίρνει», ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, κάνοντας μάλιστα όνειρα που φτάνουν μέχρι το διάστημα!

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν εμφανίστηκε ξανά τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την κατάρρευσή του μπροστά στις κάμερες σε ζωντανή εκπομπή, αυτή τη φορά στο παλαιό αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο λόγος ήταν προκειμένου να μετάσχει σε φεστιβάλ για την τεχνολογία ενώ ανακοίνωσε την πρώτη αποστολή της Τουρκίας στο διάστημα, η οποία όπως είπε θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, δηλαδή εντός του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό ο 70χρονος πρόεδρος παρουσίασε και τους δύο Τούρκους αστροναύτες που θα εκτελέσουν αυτή την αποστολή.

Φυσικά ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε να μην αρχίσει το γνωστό παραλήρημα για τα διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Οπως το «κόκκινο μήλο» (ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος), όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο είναι τουρκικής παραγωγής, ενώ δεν θα μπορούσε να μη να κάνει αναφορά στο πολεμικό πλοίο Anadolu το ελικοπτερο/αεροπλανοφόρο, που η γειτονική χώρα εγκαινίασε πρόσφατα.

Δείτε παρακάτω όλα όσα ανέφερε για τον Ερντογάν η ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη

 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ προσφέρουν MQ 1C Gray Eagle στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τεχνικές αξιολογήσεις για το κόστος χρήσης, τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Τούρκοι: Βλέποντας το τουρκικό «KAPLAN» (Τίγρης), οι Έλληνες κλαίνε για τα M113 τους

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η σύγκριση νέας πλατφόρμας όπως το KAPLAN με εκσυγχρονισμό M113 δεν είναι απλή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά