ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: Πότε και που θα κάνει θερμό επεισόδιο – Αυτό φοβάται η κυβέρνηση

Πότε θα αποφασίσει ο Ερντογάν να κάνει θερμό επεισόδιο; - Ο φόβος της Κυβέρνησης
Ερντογάν: Πότε και που θα κάνει θερμό επεισόδιο – Αυτό φοβάται η κυβέρνηση

Ερντογάν: Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με αποτέλεσμα να διερωτάται κανείς εύλογα πόσο κοντά ή μακριά είναι ένα θερμό επεισόδιο.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει νέο μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία με τον στόχο να είναι απλός και ξεκάθαρος

Κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα. θεωρούν υπαρκτό το ενδεχόμενο ο Τούρκος πρόεδρος να επιλέξει σύντομα να κάνει ένα θερμό επεισόδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ερντογάν: Πότε και που θα κάνει θερμό επεισόδιο – Αυτό φοβάται η κυβέρνηση

Μάλιστα, στο κόλπο σύμφωνα με ρεπορτάζ της RealNews, θα μπει το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίτ Χαν που ολοκληρώνει τις έρευνες του στις 23 Ιανουαρίου του 2023.

Έτσι, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί για κάποιο πρόκληση στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες μιας κρίσης.

Παράλληλα, υπάρχει ο φόβος η Τουρκία να βάλει εμπόδια στις προγραμματισμένες έρευνες στην Κρήτη κάτι που όμως μπορεί να φέρει νέες εξελίξεις στις σχέσεις της γειτονικής χώρας με την Αμερική.

Αυτό που εκτιμάται όμως είναι πως ο Ερντογάν μάλλον θα μείνει στα λόγια και δεν θα προχωρήσει σε πράξης, φοβούμενος το θέμα των F-16 αλλά και πιθανών νέων εμπάργκο και κυρώσεων.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν: Πότε και που θα κάνει θερμό επεισόδιο – Αυτό φοβάται η κυβέρνηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.