×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Eρντογάν: Θα χάσει όπως ο Μουσολίνι – Γιατί δεν μπορεί να κερδίσει


Διονύσης Αντωνέλλος

Eρντογάν: Θα χάσει όπως ο Μουσολίνι – Γιατί δεν μπορεί να κερδίσει


Ερντογάν: Την τουρκική εξωτερική πολιτική των πολέμων του Τούρκου προέδρου προσπαθεί να ερμηνεύσει η ισραηλινή Ηaaretz.

Όπως σημειώνεται, η Τουρκία αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα που θα έπρεπε να ζητήσει την διάσωση της οικονομίας της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ισραήλ: Μηδέν από τεχνολογία η Τουρκία – Θα σκάσουν τα στρατιωτικά πρότζεκτ της

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, η πίεση που προκύπτει στην τουρκική οικονομία από τους πολέμους του Ερντογάν επιδεινώνει ήδη τον βεβαρημένο προϋπολογισμό της χώρας, καθώς ο τουρκικός στρατός εκτιμάται ότι ευθύνεται για το ένα τέταρτο των κυβερνητικών δαπανών στην Τουρκία.

Μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, όπως τονίζεται, είναι πιθανότερο να έχει αναφορικά με τους πολέμους του (σ.σ. και ειδικά με την Ελλάδα) το τέλος του Μπενίτο Μουσολίνι.

Οι ομοιότητες Ερντογάν και Μουσολίνι, ειδικά στην ρητορική είναι πολλές. Ο Μουσολίνι χρησιμοποιούσε την ίδια επιθετική γλώσσα με τον Τούρκο πρόεδρο ενώ προσπάθησε να επιβάλει την Ιταλία ως μεγάλη δύναμη στην Ευρώπη και την Αφρική. Σε αντίθεση με τον Αδόφλο Χίτλερ, ο Ιταλός έσκασε γρήγορα τον πόλεμο.

Τουρκία: Σχέδια κατάληψης ελληνικού νησιού από την Τουρκία

Ο λόγος που «έσκασε» η ιταλική πολεμική μηχανή ήταν, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, ο ίδιος λόγος που θα «σκάσει» και η πολεμική μηχανή του Ερντογάν, η έλλειψη πόρων.

Η Γερμανία του Χίτλερ που διέθετε οικονομικούς πόρους και εσωτερική βιομηχανία άντεξε τον πόλεμο σε πολλά μέτωπα, όπως κάνει σήμερα η Τουρκία του Ερντογάν.

Κάποια στιγμή θα σταματήσουν να ρέουν τα χρήματα από το Κατάρ και τότε η Τουρκία θα κάνει άλμα στο κενό. Αυτό προσπαθεί να αποφύγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γι αυτό σηκώνει τους τόνους ως ένας νέος Μπενίτο Μουσολίνι. Θέλει να γκριζάρει και να κερδίσει σήμερα ότι περισσότερο μπορεί, γιατι γνωρίζει ότι αύριο δεν θα υπάρχουν λεφτά για να χρηματοδοτηθούν οι πόλεμοί του.

Ελληνοτουρκικά: ΣΟΚ στην Άγκυρα – Έρχεται εμπάργκο όπλων στην Τουρκία;

Ο Ερντογάν ξόδεψε για την ανάπτυξη της τουρκικής βιομηχανίας 11 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, το 14ο μεγαλύτερο στρατιωτικό μπάτζετ στον κόσμο, όμως σύμφωνα με τους Ισραηλινούς «δεν έχει ακόμη το τεχνολογικό βάθος να κάνει την Τουρκία στρατιωτικά ανεξάρτητη».

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras