Ερντογάν: Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε τη Δευτέρα (21/6) στις συναντήσεις που είχε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε θετικό πρόσημο για τις επαφές που είχε με τους Τζο Μπάιντεν, Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Συμφωνήσαμε πως πρέπει να πυκνώσουμε τις επαφές μας, έτσι ώστε στα πιθανά προβλήματα να βρίσκουμε λύσεις».

Αυτό ήταν το βασικό νόημα των δηλώσεων του Ερντογάν, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι από την Τρίτη οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναμένεται να μπουν σε μία νέα εποχή.

Συγκεκριμένα, ο Νόμος περί Άμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας 2021, όπως ονομάζεται επίσημα, θα τεθεί για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Αν τελικώς υπερψηφιστεί, θα ανοίξει πλέον ο δρόμος για την κατάθεσή του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας.

Το διακομματικό νομοσχέδιο προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και για τη υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Survivor: «Με έλεγε σκουπίδι όταν έκλειναν οι κάμερες»

Τρομακτική καταιγίδα στην παραλία του Survivor – Βιβλική καταστροφή!