Ερντογάν-Τουρκία: Aγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί γιατί είναι πιο φθηνό


Γιώργος Διπλοΐδης

Ερντογάν-Τουρκία: Aγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί γιατί είναι πιο φθηνό


Ερντογάν-Τουρκία: Στην Τουρκία όλο και περισσότερος κόσμος αγοράζει μπαγιάτικο καρβέλι γιατί είναι σαφώς φθηνότερο.

Ερντογάν-Τουρκία: Στην γείτονα χώρα όλο και περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί.

Ο λόγος είναι πως στοιχίζει το 1/3 της τιμής του φρέσκου. Η φτώχεια λοιπόν έχει επηρεάσει ακόμα και την αγορά του συγκεκριμένου αγαθού.

Επίσης οι εικόνες Τούρκων να ψάχνουν τα σκουπίδια γίνονται πλέον συνηθισμένες, μάλιστα η κατάσταση αυτή πλέον δεν κρύβεται, εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου και στα κανάλια. «Η εξαθλίωση του κόσμου από τη φτώχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά τουρκική εφημερίδα σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, με τους γείτονες να λένε «το ψωμί ψωμάκι».

Σημειώνεται ότι εν αντιθέσει με την Ελλάδα στην Τουρκία δεν υπάρχουν επιδοτήσεις και ενισχύσεις σε νομικά και φυσικά πρόσωπα λόγω της οικονομικής κρίσης που ανέκυψε από την υγειονομική κρίση, τη στιγμή μάλιστα που η δημοσιονομική κατάσταση στη γείτονα ήταν ήδη άσχημη πριν τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση ανοίγει τώρα τα εστιατόρια για να περιορίσει τις ζημιές.

Την ίδια στιγμή, τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι η Τουρκία αναπτύχθηκε κατά 1,8% το 2020 ισχυριζόμενος ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα. Ωστόσο, το κατά κεφαλήν εισόδημα έχει πέσει πλέον στα επίπεδα του 2007. Σε κινήσεις αντιπερισπασμού, ο Ερντογάν επιτέθηκε και πάλι κατά της Δύσης, κατηγορώντας τη λίγο – πολύ σαν πηγή όλων των δεινών για τη χώρα του….

Top 10 NBA: Η ασίστ του Ντόντσιτς και το κάρφωμα του Γιόκιτς (vid)

Βόλος: «Ο νόμος του ισχυρού εξακολουθεί να κυριαρχεί και να ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news